Jágr ukončil reprezentačnú kariéru: Už je čas

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 08:26 • 2 min
Jágr ukončil reprezentačnú kariéru: Už je čas

PRAHA - Český hokejový veterán Jaromír Jágr sa rozhodol po domácich MS ukončiť reprezentačnú kariéru. Novinárom to oznámil krátko po nedeľňajšej prehre 0:3 s USA v dueli o bronz. "S hokejom nekončím, ale je čas posunúť sa ďalej," citoval fenomenálneho krídelníka portál iDnes.cz.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťtriročný útočník sa lúčil s národným tímom aj po vlaňajšom svetovom šampionáte v Minsku a napokon sa nechal presvedčiť, aby sa do reprezentácie vrátil a zažil domáce MS v Prahe. "Keby to nebolo doma, tak by som nešiel. Hlavne ma zlomili fanúšikovia. Otec si prial, aby som nastúpil, takisto som si chcel zahrať s Martinom Ručinským, i keď to nakoniec nevyšlo," vyznal sa hráč s legendárnou 68-kou na chrbte.

 

Na šampionáte napokon patril Jágr k najlepším hráčom. Dvoma gólmi rozhodol o štvrťfinálovom triumfe Česka nad Fínskom a s deviatimi bodmi (6+3) sa stal najproduktívnejším hráčom svojho mužstva. Po zápase s Američanmi zdôraznil, že rozhodnutie o reprezentačnom konci je tentoraz definitívne. "Už je čas," vyhlásil. "Som rád, že som sa na šampionáte zúčastnil. Diváci boli perfektní, ja som sa snažil odovzdať v každom zápase maximum. Niekedy to bolo lepšie, niekedy horšie, ale vždy som hral nadoraz," dodal Jágr, ktorý pokračuje v klubovej kariére v tíme Florida Panthers.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona