Jágr sa vracia do NHL. Neuveríte, koľko bude zarábať

NETKY.SK • 2 Október 2017, 19:05 • 2 min
Jágr sa vracia do NHL. Neuveríte, koľko bude zarábať

PRAHA - Český hokejový veterán Jaromír Jágr bude napokon pokračovať vo svojej kariére v zámorskej NHL. Štyridsaťpäťročný hokejista sa dohodol na ročnej zmluve s Calgary Flames a prvýkrát v kariére si zahrá v Kanade. Podľa serveru idnes.cz bude mať Jágr základný plat jeden milión dolárov, ďalší milión si môže zarobiť na bonusoch.

slovakia

left justify in out

Jágr mal v sobotu nastúpiť za Kladno, ale štart v českom prvoligovom klube, ktorého je majiteľom, pre črtajúcu sa ponuku z NHL odložil. O jeho služby mali záujem St. Louis Blues, ale druhý najproduktívnejší muž histórie zámorskej profiligy ponuku odmietol a napokon sa dohodol s Flames.

 

O obnovenom záujme Calgary už v noci z nedele na pondelok informoval uznávaný novinár Pierre LeBrun z TSN. Rokovania označil za veľmi sľubné a na sociálnej sieti Twitter informoval, že obe strany už pracujú na zmluve.

 

V minulom ročníku obliekal Jágr dres Floridy Panthers, za ktorú odohral 82 zápasov s bilanciou 16+30 a zarobil celkovo 5,5 milióna dolárov. Bola to jeho tretia sezóne v tíme "panterov" a 24. v NHL. Päťnásobný držiteľ Art Rossovej trofeje pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti NHL nazbieral v profilige 1914 bodov (765+1149), viac v histórii dosiahol len Wayne Gretzky.

 

Jágr v novej sezóne môže zaútočiť na "bradatý" rekord Gordieho Howea a stať sa hokejistom s najviac odohratými zápasmi v dejinách NHL. V zámorskej profilige zatiaľ český veterán odohral 1711 zápasov a je v historickej tabuľke na štvrtom mieste. Na čele je Howe s 1767 odohratými duelmi, druhý je Mark Messier (1756) a tretí Ron Francis (1731).

 

Calgary začínajú sezónu v noci zo stredy na štvrtok v Edmontone proti domácim Oilers.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies