Jágr sa necítil "zázračne" a dosiahol prvý hetrik v reprezentácii

NETKY.SK • 12 Máj 2011, 12:38 • 2 min
Jágr sa necítil "zázračne" a dosiahol prvý hetrik v reprezentácii

Jágr sa necítil "zázračne" a dosiahol prvý hetrik v reprezentácii

slovakia

left justify in out

img

Svoj prvý hetrik v reprezentačnom tíme dosiahol vo štvrťfinále hokejových MS v Bratislave proti USA olympijský víťaz z Nagana Jaromír Jágr. Jeho zásluhou Česi zvíťazili nad Američanmi 4:0 a na šampionáte naďalej "idú" ako hodinky a stále sú jediným tímom, ktorý nestratil ani bod. Po zápase sa strelec priznal, že sa pred ním necítil nijako zázračne. "Niekedy vám to tam jednoducho napadá, inokedy viac," vyjadril sa s nadhľadom.  
      Zdôraznil, že kľúčom pre nich bol postup a víťazstvo. Nezabudol ale upozorniť, že hra mužstva nebola proti USA úplne optimálna. "Dúfam, že sa v ďalšom zápase zlepšíme. Teraz ešte neviem, kto bude našim súperom, ale keď budeme hrať takto, tak by sme to mali oveľa ťažšie." Jágr priznal, že proti USA mali oveľa viac šťastia, ako v iných zápasoch. "Vďaka Bohu, že Ondra Pavelec chytal výborne. Hlavne v prvej tretine mal niekoľko neskutočných, vynikajúcich zásahov," ocenil už 39-ročný Jágr výkon Pavelca. Oboch po zápase pochválil menovite aj tréner Alois Hadamczik.  
      Bývalá hviezda NHL, dnes hrajúca KHL za Avangard Omsk však pripustila, že nebyť šťastného odrazu puku len do konštrukcie bránky v tej chvíli bezmocného Pavelca, či nemohúcnosti amerických zakončovateľov - Palmieri netrafil odkrytú českú bránku - v prvej tretine, stretnutie mohlo dostať úplne odlišný scenár. "Keby nám dali jeden dva góly, ten zápas by vyzeral celkom inak. Možno by sme sa trápili."  Podľa neho ich Američania prekorčuľovávali, boli oveľa lepší na puku a mali viac príležitostí. "My sme vyzerali ospalým dojmom, pripadalo mi, že sme vôbec nemali nohy. Ja som sa už na rozkorčuľovaní cítil hrozne, až som si hovoril, tak už je to tu zase."
      Česi aj v súboji s Američanmi zvládli dôležité okamžiky. K ním patril aj ich oddychový čas za stavu 1:0 na začiatku druhej tretiny, kedy mali k dobru presilovku 5:3 a vhadzovať sa malo v pásme súpera. "To bolo výborné, dobre urobené. Klobúk dole pred trénerom. Všetci vieme, že keď je dvojnásobná výhoda a pridáte na 2:0, je už takmer vyhraté," okomentoval ťah trénera Hadamczika Jaromír Jágr a na otázku, či to nebolo priskoro vzhľadom na zápas. "Bolo to kľúčové. Je v podstate jedno, kedy sa 'tajm' zoberie, ale musí to byť v situácii, keď to mužstvo potrebuje."
      O svojom podiele na výsledku Jágr nechcel hovoriť, ale radosť z prvého hetriku v reprezentácii mal. "Dúfam, že nebude posledný," uzavrel s úsmevom Jágr. On alebo ďalší členovia elitnej formácie boli pri všetkých českých góloch - Roman Červenka mal asistenciu, Tomáš Plekanec si pripísal gól a dve prihrávky. Zaujala najmä spolupráca Jágra a Plekanca pred posledným gólom: krídelník efektnou zadovkou našiel svojho centra za americkou bránkou, ten mu puk vrátil a pred Conklinom sa hrdina stretnutia nemýlil. "Nebol to signál. Jednoducho sme sa videli," dodal po zápase Plekanec.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona