Jágr odletel do zámoria, čoskoro oznámi meno šťastného klubu

NETKY.SK • 30 Jún 2011, 09:28 • 2 min
Jágr odletel do zámoria, čoskoro oznámi meno šťastného klubu

Jágr odletel do zámoria, čoskoro oznámi meno šťastného klubu

slovakia

left justify in out

img

Famózny český hokejista Jaromír Jágr odletel do zámoria, kde v najbližších hodinách oznámi meno klubu, ktorého dres si oblečie v NHL v sezóne 2011/2012. Informoval o tom pittsburský denník Tribune Review s odvolaním na hráčovho agenta Petra Svobodu.
      "Práve teraz je na ceste do New Yorku," uviedol Svoboda v stredu ráno amerického času. "Popoludní priletí a oznámi nám svoje rozhodnutie." Lietadlo s Jágrom na palube odletelo z Ruzyňského letiska v Prahe krátko pred poludním, na letisku Johna Fitzgeralda Kennedyho by malo pristáť okolo tretej hodiny miestneho času, teda 21.00 SELČ.
      Spomínaný americký denník očakáva, že Jágra sa opäť vráti k "tučniakom", kde zažil nezabudnuteľné momenty aj po boku legendárneho Maria Lemieuxa. Penguins mu údajne ponúkajú ročnú zmluvu s platom okolo dvoch miliónov dolárov. Lenže záujem prejavil aj Detroit Red Wings a Montreal Canadiens. Na ťahu je tak hráč s číslom dresu 68.
      Jágr strávil posledné tri roky v KHL, kde získal rovnako výborné renomé ako svojho času v NHL. V zámorskej profisúťaži však počas 17 sezón v dresoch Pittsburghu Penguins, Washingtonu Capitals a New Yorku Rangers zazamenal 1273 kanadských bodov a v historických tabuľkách mu patrí 9. miesto so stratou 42 bodov na ôsmeho Joea Sakica. Prvých 11 sezón hral Jágr za Penguins, s ktorými dvakrát vyhral Stanleyho pohár, raz získal Hartovu trofej, päťkrát Trofej Arta Rossa a dvakrát Cenu Lestera B. Pearsona.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies