Jágr navštívil Bratislavu: V šatni zanechal odkaz

NETKY.SK • 12 Máj 2019, 11:39 • 2 min
Jágr navštívil Bratislavu: V šatni zanechal odkaz

BRATISLAVA - Na sobotňajší duel B-skupiny MS Nórsko - Česko (2:7) zavítal prominentný hosť.

slovakia

left justify in out

Zápas si nenechal ujsť legendárny český hokejista Jaromír Jágr, ktorý po víťazstve zamieril aj do kabíny národného tímu a povzbudil zverencov trénera Miloša Říha.

 

Keď sa pri jednej z komerčných prestávok na svetelnej kocke zrazu objavil Jágr, bratislavská hala zaplavená českými fanúšikmi začala okamžite burácať. Arénou sa na uvítanie hlasito ozývalo "Jarda Jágr". Fenomenálny útočník naznačil, že na stretnutie príde, už popoludní na Facebooku. "Práve prechádzam hranicou. Batoh a hokejky mám so sebou, telefón na Říhu mám takisto, ale zatiaľ mi nezdvíha." A so smutným smajlíkom dodal: "Asi má nemá uloženého".

 

 

Štyridsaťsedemročný veterán, ktorý na sklonku kariéry zamieril do materského Kladna, na českej súpiske skutočne nebol. Zato stále sršal humorom. Zápas sledoval vysmiaty zo skyboxu, kde mu spoločnosť robili generálny manažér českej reprezentácie Petr Nedvěd, prezident Českého hokeja Tomáš Král či vládny splnomocnenec pre šport, bývalý brankár Milan Hnilička.

Ako tipér sa dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára neosvedčil. "Myslím si, že jeden gól strelí Jaškin alebo Palát," odhadoval pred stretnutím. Dve posily z NHL ale strelecky mlčali. Nahradili ich iní hráči, ktorí na Jágrovej tvári opäť vykúzlili jeho typický široký úsmev. "Chalani, ďakujeme," mohol skandovať s fanúšikmi po hladkom triumfe. Po skončení zápasu potom odovzdal cenu pre najlepšieho hráča. Symbolicky ním bol Michael Frolík, odchovanec kladnianskeho hokeja a niekdajší Jágrov spoluhráč, ktorého v mládežníckom veku prezývali "Baby Jágr".

 

Druhý najproduktívnejší hokejista v histórii NHL navštívil aj šatňu českého tímu. V nej ho vítali rozosmiaty kouč Miloš Říha s asistentom Robertom Reichelom. K svojmu veľkému portrétu, ktorá zdobí kabínu, napísal jasný odkaz: "Jedine zlato!".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona