Jágr najužitočnejším hráčom, v All Star tíme traja Kanaďania

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 10:11 • 2 min
Jágr najužitočnejším hráčom, v All Star tíme traja Kanaďania

PRAHA - Najužitočnejším hráčom 79. majstrovstiev sveta sa stal český hokejový veterán Jaromír Jágr. Štyridsaťtriročný útočník bol kľúčovou postavou domáceho tímu, ktorý však v Prahe vytúženú medailu nezískal, keď obsadil štvrté miesto. Autora šiestich gólov a troch asistencií určil za MVP direktoriát turnaja.

slovakia

left justify in out

Jágr sa zároveň dostal aj do All-Star tímu, ktorý vybrali zástupcovia médií. Spoločnosť mu v ideálnej šestke robia americký brankár Connor Hellebuyck, švédsky obranca Oliver Ekman-Larsson a trio kanadských zlatých medailistov Brent Burns, Jason Spezza a Taylor Hall.

 

Za najlepšieho brankára šampionátu vyhlásili Fína Pekku Riínneho, ktorý vychytal v základnej skupine tri shutouty v rade a prekonal novodobý rekord MS v nepriestrelnosti Slováka Jána Lašáka z roku 2004. Najlepším obrancom sa stal Kanaďan Burns, titul najlepšieho útočníka patrí jeho spoluhráčovi z víťazného tímu Spezzovi.

 

Individuálne ocenenia na MS (podľa direktoriátu turnaja):

Najlepší brankár: Pekka Rinne (Fín.)

Najlepší obranca: Brent Burns (Kan.)

Najlepší útočník: Jason Spezza (Kan.)

 

Titul MVP (najužitočnejší hráč, podľa direktoriátu): Karomír Jágr (ČR)

 

All-Star tím (podľa médií):

Connor Hellebuyck (USA) - Oliver Ekman-Larsson (Švéd.), Brent Burns (Kan.) - Jaromír Jágr (ČR), Jason Spezza, Taylor Hall (obaja Kan.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona