Jagnešákovi chýba kolotoč Svetového pohára

NETKY.SK • 16 December 2014, 12:03 • 2 min
Jagnešákovi chýba kolotoč Svetového pohára

BRATISLAVA - Uplynulý víkend sa v zámorí začal Svetový pohár bobistov 2014/2015. Ouvertúra v americkom Lake Placid bola už bez slovenských reprezentantov.

slovakia

left justify in out

 "Keď som pozeral preteky v priamom prenose, aj mi vypadla slzička. Boby mi chýbajú, ale verím, že s Martinom Tešovičom vychováme dobrú generáciu budeme sa tešiť z výsledkov našich reprezentantov," poznamenal pre agentúru SITA zakladateľ bobového športu na Slovensku Milan Jagnešák, ktorý po zimných olympijských hrách v ruskom Soči ukončil aktívnu kariéru pilota bobov.

 

Jagnešák na tento šport nezanevrel a snaží sa spolu so spolupracovníkmi vychovať nasledovníkov. Počas uplynulého víkendu dosiahla nová posádka Michal Tkáč - Lukáš Kožienka prvé body v pretekoch dvojbobov v rámci 4. kola Európskeho pohára v nemeckom Königssee. Okrem toho Slováci pokračujú v príprave dvoch 15-ročných nádejných pretekárov na novú disciplínu monoboby. "S Tešovičom ako vedúcim výpravy odleteli do nórskeho Lillehammeru, kde sa budú tieto mladé talenty pripravovať na pilotovanie monobobov a v závere ich čakajú aj preteky EP. O rok by sme ich chceli mať na ZOH mládeže, kde sa prvýkrát bude súťažiť aj v tejto disciplíne. Na celú akciu nám finančne prispela Nadácia SPP, pre ktorú bol náš projekt zaujímavý. Verím, že nám to pomôže zvýšiť záujem o boby," prezradil Jagnešák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies