Jagnešák už nie je atašé, nepovedie výpravu slovenských športovcov na ZOH 2018

NETKY.SK • 11 Máj 2017, 09:52 • 2 min
Jagnešák už nie je atašé, nepovedie výpravu slovenských športovcov na ZOH 2018

BRATISLAVA - Milan Jagnešák nepovedie výpravu slovenských športovcov na zimných olympijských hrách 2018 v kórejskom Pjongčangu. Štvornásobný účastník zimných podujatí pod piatimi kruhmi sa vzdal funkcie olympijského atašé, do ktorej ho vymenovalo nové vedenie Slovenského olympijského výboru (SOV) na čele s jeho prezidentom Antonom Siekelom.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia SOV po zadržaní Jagnešáka koncom januára Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) počas razií zameraných na členov podsvetia zo skupiny takáčovcov, po ktorom niekoľko dní pobudol vo vyšetrovacej väzbe, ho ponechali naďalej na tomto poste, čo vysvetľovali neukončeným vyšetrovaním a prezumpciou neviny. Zároveň však nevylúčili zmenu v nominácii. Tá napokon prišla, ale z iniciatívy samotného Jagnešáka.

"Stretol som sa s Antonom Siekelom a oznámil som mu, že sa vzdávam tejto funkcie. Moja priorita je vyriešenie súkromných problémov spôsobených mojím zadržaním. Chcem očistiť svoje meno, ktoré bolo poškodené. Nemienim byť dôvodom verejných diskusií a polemík, ktoré by mojou účasťou vo výprave ako atašé nepochybne vznikli. Túto pozíciu musí zastávať človek, ktorý má na ňu čas a musí byť v nej už dnes aktívny. V mojom srdci navždy zostane olympizmus," vyhlásil pre Šport Jagnešák. 

Šéf Slovenského zväzu bobistov (SZH) sa však možno v Pjongčangu predsa len objaví. "Ak však do Pjongčangu pôjdem, tak iba ako športovec, ktorý si svoju účasť vybojuje na základe výsledkov a výkonov," dodal 47-ročný priekopník bobového športu na Slovensku, ktorý po ZOH 2014 v ruskom Soči ukončil aktívnu kariéru.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies