Jagnešák chce pomôcť Závackému, dostane šancu

NETKY.SK • 27 August 2015, 11:31 • 2 min
Jagnešák chce pomôcť Závackému, dostane šancu

BRATISLAVA - Vrcholí leto, ale slovenskí bobisti nezaháľajú a svedomito sa pripravujú na nadchádzajúcu sezónu. Aktuálne majú za sebou sústredenie v českom Liberci.

slovakia

left justify in out

"Zatiaľ som spokojný s prípravou na zimu. Chlapci okolo Martina Tešoviča a Ladislava Noskoviča pracujú na štartoch, venujú sa aj naberaniu sily a rýchlosti," uviedol pre agentúru SITA zakladateľ bobového športu na Slovensku Milan Jagnešák.


V tréningovom procese je šesť športovcov. Súčasťou partie bobistov by mohol byť znovu aj šprintér Adam Závacký. "Prejavil záujem dostať sa späť do tímu Michala Tkáča, ktorý sa zlepšil v silových parametroch a premiestnil 150 kg. Aj napriek Závackého problémom v atletike mu podáme pomocnú ruku, aby mal šancu vrátiť sa späť k výsledkom a na výkonnostnú úroveň, akú mal v minulosti. Adam bude sparingom na atletickú časť prípravy," pokračoval Jagnešák, ktorý verí, že jeho nasledovníci pôjdu v jeho šľapajach a vybojujú si účasť na hrách pod piatimi kruhmi.


"Verím, že všetci zvládnu aj zimnú časť sezóny a budú bojovať o miestenky na ZOH 2018. Prioritou v zime budú štarty, ktoré potrebujeme mať v rámci Európskeho pohára do 8. miesta. Veľa bude záležať aj na pilotovi, aby zvládol náročné tobogany a začal pilotovať štvorboby," zaželal si šéf Slovenského zväzu bobistov (SZB)
a štvornásobný olympionik.


Jagnešák neobišiel ani tému financovia slovenského športu: "Teším sa na nový zákon o športe, ktorý vymaže boby z mapy slovenského športu. Ale uvidíme. Verím, že štát nebude proti tým, ktorí reprezentujú Slovensko srdcom."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies