Jadrovú elektráreň Búšehr uvedú do plnej prevádzky v auguste

NETKY.SK • 27 Jún 2011, 09:12 • 2 min
Jadrovú elektráreň Búšehr uvedú do plnej prevádzky v auguste

Jadrovú elektráreň Búšehr uvedú do plnej prevádzky v auguste

slovakia

left justify in out

img

Jadrovú elektráreň v iránskom meste Búšehr by mali uviesť do plnej prevádzky do konca augusta, informoval dnes iránsky minister zahraničných vecí Alí Akbar Sálehí.
      Všetky technické problémy v prvej iránskej jadrovej elektrárni boli vyriešené a závod budú môcť bezpečne napojiť na elektrickú sieť po pôstnom mesiaci ramadán, teda koncom augusta, citovala ministra tlačová agentúra ISNA.
      Ruskom vybudovaný 1000-megawattový reaktor otvorili vlani v auguste, plánované spustenie prevádzky pred koncom minulého roka však opakovane odložili. Vzhľadom na technické problémy vo februári prevádzkovatelia rozhodli o výmene celého palivového jadra, ktorá sa skončila v máji.
      Odklady vyvolali dohady o príčine problémov, od počítačového červa Stuxnet po údajnú ruskú sabotáž. Kritici v Iráne tvrdili, že výstavba novej elektrárne by trvala kratšie než čakanie na dostavbu elektrárne v Búšehri zo strany Ruska.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona