Jadrové rozhovory s Iránom sú v kritickej fáze, experti sa znova stretnú

NETKY.SK • 17 Október 2014, 07:38 • 2 min
Jadrové rozhovory s Iránom sú v kritickej fáze, experti sa znova stretnú

VIEDEŇ - Hovorca Európskej únie vo štvrtok povedal, že snahy dosiahnuť s Iránom dohodu o jeho jadrovom programe dospeli do "kritickej fáze" pred vypršaním novembrovej lehoty na dosiahnutie dohody v dlhoročnom spore. Hovoril po skončení jadrových rozhovorov vo Viedni na vysokej úrovni.

slovakia

left justify in out

"Intenzívne sa usilujeme o pokrok a plnú angažovanosť, aby sme dospeli ku komplexnému riešeniu" do stanoveného konečného termínu 24. novembra, uviedol Michael Mann, hovorca vysokej predstaviteľky EÚ pre zahraničnú politiku Catherine Ashtonovej.
      

Rokovania v rakúskej metropole zahŕňali v stredu aj šesťhodinové stretnutie Ashtonovej, iránskeho ministra zahraničných vecí Džaváda Zarífa a amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho. Ashtonová koordinuje rokovania s Iránom v mene šiestich svetových mocností, vrátane USA.
      

Experti sa stretnú v nadchádzajúcich dňoch a budú pokračovať v technickej práci, citovala tlačová agentúra Reuters hovorcu. "Diplomatické snahy o nájdenie riešenia v iránskej jadrovej záležitosti sú teraz v kritickej fáze," konštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies