Jadrové palivo z Fukušimy začnú odstraňovať najneskôr v roku 2015

NETKY.SK • 19 Júl 2011, 12:47 • 2 min
Jadrové palivo z Fukušimy začnú odstraňovať najneskôr v roku 2015

Jadrové palivo z Fukušimy začnú odstraňovať najneskôr v roku 2015

slovakia

left justify in out

img

Japonská vláda dnes oznámila, že vyhorené jadrové palivo z poškodenej elektrárne Fukušima začnú odstraňovať najneskôr v roku 2015.
      Vláda tiež do januára posúdi harmonogram návratu asi 80.000 obyvateľov, ktorých z okolia elektrárne evakuovali po marcovej nehode, uviedla agentúra Reuters.
      Spoločnosť TEPCO, ktorá elektráreň prevádzkuje, v apríli vypracovala dvojfázový časový plán a stanovila cieľ "studeného odstavenia" reaktorov, keď uránové palivo už nevyžaruje teplo.
      Predstaviteľ vlády oznámil, že Japonsko už dosiahlo prvý cieľ stabilného ochladenia reaktorov. Úplné odstavenie by sa malo dosiahnuť do januára.
      Nasledovať budú čistiace práce a odstraňovanie paliva zo zariadenia, ktoré sa nachádza asi 240 kilometrov severne od Tokia. Odstavovanie reaktorov potrvá viac ako desať rokov, povedal minister pre jadrovú krízu Goši Hosono parlamentnému výboru.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies