Jadrová hrozba KĽDR môže byť čoskoro reálna, tvrdí Donald Trump

NETKY.SK • 31 Január 2018, 06:18 • 2 min
Jadrová hrozba KĽDR môže byť čoskoro reálna, tvrdí Donald Trump

WASHINGTON - Spojené štáty vytvárajú "maximálny tlak", aby zabránili "bezohľadnej snahe" Severnej Kórey získať jadrové zbrane.

slovakia

left justify in out

V správe o stave únie pred americkým Kongresom to v utorok večer miestneho času vyhlásil šéf Bieleho domu Donald Trump. Zároveň dodal, že jadrová hrozba zo strany KĽDR sa čoskoro môže stať realitou.

 

"Žiaden režim neutláča svojich občanov tak totálne a brutálne ako krutá severokórejská diktatúra. Bezohľadná snaha Severnej Kórey získať rakety s jadrovými hlavicami môže už čoskoro ohrozovať našu vlasť," zdôraznil americký prezident.

 

Podľa Trumpa skúsenosť s Pchjongjangom ukazuje, že "sebauspokojenie a ústupky iba povzbudzujú k agresii a provokáciám". Pre Spojené štáty je tak najlepším spôsobom obrany budovanie "bezkonkurenčných" vojenských kapacít. To platí pri obrane pred nepriateľskými štátmi, ale aj pred teroristickým skupinami či medzinárodnými súpermi ako Čína či Rusko, upozornil Trump. Vysvetlil, že z tohto dôvodu požiadal Kongres o uvoľnenie rozpočtových stropov na vojenské výdavky.

 

Jadrový arzenál USA musí byť údajne taký silný, aby dokázal odstrašiť akýchkoľvek agresorov zvonka. Podľa Trumpa možno raz nastane "čarovný okamih", keď sa všetky krajiny sveta spoja a zrušia svoj jadrový program. "Avšak zatiaľ nie sme ešte tak ďaleko," dodal.

 

Zároveň pohrozil použitím vojenskej sily, aby zabránil Severnej Kórei získať jadrové zbrane.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies