Jadrová elektráreň v Bohuniciach bude v plnej prevádzke aj na budúci rok

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 20:44 • 2 min
Jadrová elektráreň v Bohuniciach bude v plnej prevádzke aj na budúci rok

BRATISLAVA - Reaktorové bloky Atómovej elektrárne Bohunice V2 sú pripravené pracovať naplno ďalší rok. Slovenské elektrárne ukončili generálku tretieho bloku elektrárne V2.

slovakia

left justify in out

Po úspešnej tlakovej skúške, fyzikálnom a energetickom spúšťaní vo štvrtok krátko po polnoci prifázovali prvú turbínu k sieti.

 

"Vykonali sme všetky naplánované činnosti a pripravili sme tretí blok na bezpečnú a spoľahlivú prevádzku na nasledujúcu kampaň," informoval riaditeľ bohunickej elektrárne Patrik Kašo.


Najväčší výrobca elektriny v krajine počas generálnej odstávky vymenil časť paliva v reaktore a vykonal naplánované periodické práce, ako nedeštruktívna kontrola reaktora zvonka, overenie stavu zvarov na prívodných potrubiach parogenerátorov, výmena rúrok hlavných kondenzátorov turbíny, modernizácia výpočtových staníc či vnútorných rozvodov technickej vody v nejadrovej časti elektrárne.

 

img


Atómové elektrárne Bohunice V2 sa nachádzajú na západnom Slovensku, neďaleko mesta Trnava. Elektrická energia sa tu vyrába v dvoch blokoch s tlakovodnými reaktormi typu VVER 440/V-213, ktoré boli k energetickej sieti postupne pripojené v rokoch 1984 a 1985.

 

 

Od roku 2000 na blokoch V2 prebiehal program modernizácie v celkovej hodnote 500 mil. eur, ktorý bol v roku 2010 ukončený zvýšením výkonu na 505 megawattov na každom bloku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies