Jacques Rogge sa stal čestným prezidentom MOV

NETKY.SK • 11 September 2013, 12:40 • 2 min
Jacques Rogge sa stal čestným prezidentom MOV

BUENOS AIRES - Pár hodín po zvolení nového prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasa Bacha sa doterajší šéf Jacques Rogge stal čestným prezidentom.

slovakia

left justify in out

Rozhodli o tom členovia MOV v závere 125. zasadnutia v Buenos Aires. Zároveň do exekutívy namiesto odchádzajúceho Ng Ser Mianga zvolili Američanku Anitu DeFrantzovú. Ng Ser Miang bol doteraz aj viceprezidentom, na jeho miesto sa posunul z pozície riadneho člena výkonného výboru šéf Austrálskeho olympijského výboru John Coates.

Vo voľbách o miesto v exekutíve zdolala DeFrantzová niekdajšieho neúspešného kandidáta na prezidenta MOV Dicka Pounda a malajzijského princa Tunku Imrana. V prvom kole vypadol Imran, v druhom uspela proti Poundovi 60-ročná bronzová olympijská medailistka z veslovania z Montrealu 1976 o jeden hlas pomerom 41:40. DeFrantzová sa do výkonného výboru vracia po dvanástich rokoch, pracovala v ňom v období 1992 až 2001, posledné štyri roky aj ako viceprezidentka. 

Austrálčan Coates nemal na viceprezidentský post protikandidáta. Ešte pred voľbou odstúpil z volieb jeho sýrsky vyzývateľ Sami Moudaallah. V súčasnosti je v exekutíve voľný ešte jeden viceprezidentský post po Thomasovi Bachovi, ktorý sa posunul do prezidentskej funkcie. Obsadia ho počas zasadnutia MOV vo februári 2014 v Soči. 

Aktuálne zloženie výkonného výboru MOV 
Prezident: Thomas Bach 
Viceprezidenti: Nawal El Moutawakelová, Craig Reedie, John Coates 
Členovia: Sam Ramsamy, Gunilla Lindbergová, Čching-Kchuo Wu, René Fasel, Patrick Hickey, Claudia Bokelová, Juan Antonio Samaranch mladší, Sergej Bubka, Wili Kaltschmitt Luján, Anita DeFrantzová 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies