Jacobsenová potvrdila líderskú pozíciu

NETKY.SK • 3 Január 2014, 12:27 • 2 min
Jacobsenová potvrdila líderskú pozíciu

TOBLACH - Nórska bežkyňa na lyžiach Astrid Uhrenholdt Jacobsenová potvrdila líderskú pozíciu na Tour de Ski aj v piatkových stíhacích pretekoch žien na 15 km voľnou technikou s hendikepovým štartom.

slovakia

left justify in out

Do 5. etapy TdS vybiehala Jacobsenová s náskokom 36,8 s pred Fínkou Kerttu Niskanenovou (Nórka Ingvild Flugstad Östbergová odstúpila z pretekov z druhého miesta) a v cieli bola prvá pred krajankou Therese Johaugovou o 38,7 s. Tretie miesto obsadila Fínka Anne Kyllönenová už s vyše minútovým odstupom. V jej prípade však ide o posun o dve priečky nahor v celkovej klasifikácii. Muži majú v piatok na TdS od 12.15 h preteky na 35 km voľnou technikou s hendikepovým štartom. Lídrom priebežnej celkovej klasifikácie je zatiaľ Nór Martin Johnsrud Sundby.

Tour de Ski je prestížny seriál v rámci Svetového pohára v behu na lyžiach, ktorý sa koná každoročne na prelome rokov. Najlepší svetoví pretekári sa predstavia v dovedna siedmich etapách v troch krajinách a celkový víťaz vzíde zo súčtu výsledkov v jednotlivých etapách. Lukratívna je aj cieľová finančná prémia pre šampiónov: 73 500 eur. 

Tour de Ski - Cortina - Toblach (Tal.): 
Ženy - 15 km voľnou technikou s hendikepovým štartom: 1. Astrid Uhrenholdt Jacobsenová (Nór.) 37:30,3 min, 2. Therese Johaugová (Nór.) +38,7, 3. Anne Kyllönenová (Fín.) +1:12,2, 4. Kerttu Niskanenová (Fín.) +1:22,5, 5. Krista Lahtenmaakiová (Fín.) +1:31,7, 6. Eva Vrabcová-Nývltová (ČR) +1:31,7. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies