Jacksonovi dediči vraj na daniach dlhujú 702 miliónov dolárov

NETKY.SK • 24 August 2013, 17:09 • 2 min
Jacksonovi dediči vraj na daniach dlhujú 702 miliónov dolárov

USA - Federálny daňový úrad (IRS) tvrdí, že spevákov majetok bol omnoho vyšší, ako rodina tvrdila.

slovakia

left justify in out

Dediči zosnulého Kráľa popu Michaela Jacksona podľa amerického Federálneho daňového úradu (IRS) dlhujú 702 milióna dolárov (v prepočte približne 526 miliónov eur) na daniach. Čelia obvineniu z toho, že spevákov majetok podhodnotili o stovky miliónov dolárov a zaplatili tak nižšie dane. Jacksonov majetok zdedili jeho matka Katherine, jeho tri deti a niekoľko charitatívnych organizácií. Po jeho smrti v roku 2009 z neho podľa IRS zaplatili dane sedem miliónov dolárov. Hovorca dedičov tieto tvrdenia popiera a podľa jeho slov sú výpočty IRS len špekulatívnymi a chybnými odhadmi. Tiež vyhlásil, že zaplatili dane v hodnote 100 miliónov dolárov. O tom, či má IRS pravdu, rozhodne súd.

Jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, legendárny Michael Jackson, zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou jeho úmrtia bola akútna intoxikácia anestetikami, no významne prispel aj účinok sedatív. Jeho osobný lekár Conrad Murray si za neúmyselné zabitie speváka odpykáva štyri roky odňatia slobody. Jacksonove tri deti - Prince Michael, Paris a Blanket sú v opatere ich starej mamy Katherine Jackson, pričom status dočasného opatrovníka má ich bratranec TJ Jackson. Katherine sa momentálne súdi s koncertným promotérom AEG Live, ktorého obvinila z z nedbalosti. Pred comebackovým turné Kráľa popu This Is It si podľa nej najala totiž lekára Conrada Murrayho, ktorý Jacksonovi podal smrteľnú dávku anestetika s účinnou látkou propofol. 

Informácie pochádzajú z agentúry Reuters a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies