Jackpot v lotérii Powerball vzrástol na rekordných 1,5 miliardy dolárov

NETKY.SK • 12 Január 2016, 19:23 • 2 min
Jackpot v lotérii Powerball vzrástol na rekordných 1,5 miliardy dolárov

WASHINGTON - Jackpot jednej z najobľúbenejších lotérií v USA - Powerball - vzrástol k dnešnému dňu na 1,5 miliardy dolárov, čo je podľa organizátorov najväčší jackpot v americkej i svetovej lotérii pre jediného víťaza.

slovakia

left justify in out

V súlade s pravidlami si výherca môže vybrať: buď si nechá jackpot vyplácať po častiach počas 29 rokov alebo si prevezme naraz celú sumu. V takom prípade je však výhra oveľa nižšia - teraz by dostal 930 miliónov dolárov, pričom z výhry nie sú odpočítané dane, ktoré sú v každom štáte USA iné. Väčšina výhercov si napriek tomu vyberá druhú možnosť.

 

Doteraz najvyšším jackpotom v americkej lotérii bola suma 656 miliónov dolárov, ktorú si v lotérii MegaMillions v roku 2012 rozdelili traja výhercovia.

Do lotérie Powerball sa zapája 44 amerických štátov, hlavné mesto Washington D.C. a dve americké územia. Pri žrebovaní šiestich šťastných čísel v sobotu jackpot nepadol, čo vyvolalo "pravú lotériovú horúčku", ďalší ťah bude v stredu 13. januára.

 

Podľa televízie NBC je ľahšie stať sa prezidentom USA, ako vyhrať tento jackpot.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies