Jackpot 564 miliónov USD v lotérii Powerball sa usmial na troch výhercov

NETKY.SK • 13 Február 2015, 06:30 • 2 min
Jackpot 564 miliónov USD v lotérii Powerball sa usmial na troch výhercov

DALLAS - Obchod s potravinami v malom meste Princeton severne od texaského Dallasu je jedným z troch miest, kde sa predali výherné tikety v americkej lotérii Powerball, v ktorej sa nazbierala celková suma 564,1 milióna dolárov. Informovali o tom dnes predstavitelia lotérie Texas Lottery, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Výherné tikety sa predali v texaskom Princetone, ako aj v Severnej Karolíne a Portoriku. Losovanie sa uskutočnilo v stredu večer - išlo o tretí najvyšší jackpot v histórii tejto lotérie a o jeden z najvyšších jackpotov v lotériách v Spojených štátoch vôbec.
      

Výherca alebo výhercovia dostanú vďaka texaskému tiketu hotovosť približne 127 miliónov dolárov (vyše 112 mil. eur) pred zdanením. Držiteľ toho výherného tiketu sa ešte musí prihlásiť.
      

Obchod s potravinami v Princetone s názvom Appletree Food Mart, kde sa tiket predal, dostane zvláštnu odmenu pre maloobchodníka vo výške milión dolárov. Majiteľmi predajne sú manželia Chandra Siwakoti a Smriti Acharyová, ktorí vyhlásili: "O niečom takom človek ani nerozmýšľa, takže keď sa to stane, nevie si to ani predstaviť."
      

Powerball prebiehal takmer tri mesiace, až sa nazbieral jackpot, ktorý prekročil vyše pol miliardy dolárov. Nakoniec sa tri tikety zhodovali s vylosovanými číslami 11, 13, 25, 39 a 54. Číslo Powerball bolo 19.
      

Pred stredajším losovaním vyhral naposledy jackpot Powerballu šťastlivec koncom novembra a získal 90 miliónov dolárov. Losovanie prebieha vždy v stredu večer a v sobotu večer, tiket stojí dva doláre. Pravdepodobnosť výhry jackpotu v Powerballe je jeden k 175 miliónom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies