Jackie Chan: Pobyt vo väzení synovi prospel

NETKY.SK • 4 August 2015, 14:28 • 2 min
Jackie Chan: Pobyt vo väzení synovi prospel

BRATISLAVA - Hongkonský herec, režisér, scenárista a majster bojových umení Jackie Chan je presvedčený, že jeho synovi Jayceemu prospel polročný pobyt za mrežami, kam ho vlani poslal súd za to, že poskytoval iným ľuďom priestory na užívanie drog.

slovakia

left justify in out

 Herec to uviedol v rozhovore pre agentúru AP, pričom poznamenal, že s Jayceem majú teraz k sebe omnoho bližšie.

 

„Predtým som bol až príliš čínsky a riadil som sa tradíciami. Hovoril som mu 'Synu, choď preč, nechcem ti pomáhať, musíš si pomôcť sám',“ prezradil Chan, ktorého prekvapilo, keď videl Willa Smitha, ako pomáhal svojmu synovi Jadenovi počas nakrúcania snímky Karate Kid (2010). Práve vďaka tomu si vraj uvedomil, že aj on by mal byť nablízku Jayceemu. „Povedal som si 'Prečo som taký tvrdohlavý? Musím synovi pomáhať',“ doplnil herec. 

 

Jackieho Chana tiež mrzí, že synovi v minulosti nevenoval viac času. Ako povedal, rád by s ním naspieval duet, v ktorom by sa mu chcel ospravedlniť, že bol občas príliš zaneprázdnený. Skladba by sa mala objaviť na albume, ktorý chce 61-ročný Hongkončan vydať tento rok, pričom produkciu zveril 32-ročnému Jayceemu. Okrem toho hľadá pre syna aj vhodné filmové projekty. Jaycee vo väzení písal piesne a scenáre a čítal množstvo kníh. Jeho otec preto usudzuje, že podobný pobyt by prospel viacerým ľuďom. Mnohí jeho známi vraj utekajú relaxovať do hôr, Chan však podľa vlastných slov na to nemá čas. 

 

Jackie Chan, vlastným menom Chan Kong-sang, začal filmovú kariéru v Číne a pokračoval v Hollywoode. Ako 17-ročný pracoval ako kaskadér na filmoch Päsť plná hnevu (1972) a Drak prichádza (1973) s Bruceom Leem v hlavnej úlohe. Známy je napríklad z akčnej série Jackie Chan: Superpoliš (1985, 1988 a 1992) či dobrodružných filmov Božská relikvia (1986) a Božská relikvia 2 (1991), ktoré aj režíroval a podieľal sa na scenároch. Prelom v Hollywoode pre neho znamenala prvá zo série akčných kriminálnych komédií Križovatka smrti (1998), v ktorej si zahral s Chrisom Tuckerom. Ďalšie dve časti nasledovali v rokoch 2001 a 2007. Dosiaľ si zahral vo viac ako stovke filmov, napríklad Pomstiteľ bez mena (1998), Agent z Hongkongu (2001), Pomsta Jackieho Chana (2004), Cesta okolo sveta za 80 dní (2004), Akcia nemluvňa (2006), Pestúnka v akcii (2010), Karate Kid (2010), Malý veľký bojovník (2010) či dobrodružných akčných komédiách Vtedy na východe (2000) a Šanghajskí rytieri (2003) s Owenom Wilsonom. 

 

Jaycee Chan Jo-ming sa narodil 3. decembra 1982 v Los Angeles. Jeho matkou je bývalá herečka Feng-Jiao Lin známa aj pod menom Joan Lin, s ktorou sa Jackie Chan zosobášil v roku 1982.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies