Jackie Chan chystá premiéru svojho posledného akčného filmu

NETKY.SK • 21 November 2012, 08:04 • 2 min
Jackie Chan chystá premiéru svojho posledného akčného filmu

Jackie Chan chystá premiéru svojho posledného akčného filmu - Kultúra Hongkonský herec Jackie Chan potvrdil, že jeho najnovší film Shier Shengxiao (Chinese Zodiac) bude jeho poslednou veľkou akčnou snímkou. Dôvodom je jeho vek a tiež to, že sa chce viac v

slovakia

left justify in out

img

Hongkonský herec Jackie Chan potvrdil, že jeho najnovší film Shier Shengxiao (Chinese Zodiac) bude jeho poslednou veľkou akčnou snímkou. Dôvodom je jeho vek a tiež to, že sa chce viac venovať dobročinným aktivitám. V spomenutom filme 58-ročný Chan stvárnil hlavnú úlohu, no zároveň ho režíroval, produkoval a napísal k nemu aj scenár. "Úprimne, už nie som mladý. Prečo by som mal naďalej robiť tieto veci? Stále budem robiť toľko, koľko sa bude dať, no nehodlám riskovať svoj život, aby som potom sedel vo vozíčku, to je všetko," povedal Chan, ktorý priznal, že scenár k filmu pripravoval sedem rokov. Samotná výroba snímky zabrala jeden a pol roka. Film s rozpočtom 300 miliónov čínskych juanov (v prepočte približne 37,6 milióna eur) bude mať svetovú premiéru 12. decembra na hongkonskom filmovom festivale. Vo vybraných ázijských krajinách vrátane Číny ho začnú premietať 20. decembra, v niektorých európskych štátoch v januári 2013.

   Hongkonský herec, ktorý si počas kariéry zlomil takmer každú kosť, hovoril o konci stvárňovania akčných hrdinov už na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes. "Toto bude môj posledný veľký akčný film. Svet je teraz príliš násilný, milujem bojovanie, ale nenávidím násilie," uviedol vtedy Chan. "Chcem divákom ukázať, že ovládam nielen bojové umenia, ale tiež viem hrať," dodal. Rovnako ako vtedy, ani teraz teda neohlásil úplný koniec hereckej kariéry. V budúcnosti by si ešte chcel zahrať minimálne vo filmoch Karate Kid 2 a Križovatka smrti 4. Čoraz viac sa však chce zameriavať na charitu, čo potvrdil aj nedávno, keď do dražby ponúkol svoje Bentley. Luxusný automobil sa podarilo predať za šesť miliónov juanov (asi 750-tisíc eur). Filmár by chcel podobnú dobročinnosť rozšíriť medzi viacero ľudí v Číne. Aj keď je tam viac miliardárov ako v ktorejkoľvek inej krajine v Ázii, charitatívne organizácie sú tam stále iba v plienkach. 
   Jackie Chan sa narodil 7. apríla 1954 v Hongkongu, filmovú kariéru začal v Číne a pokračoval v Hollywoode. Ako 17-ročný pracoval ako kaskadér na filmoch Päsť plná hnevu (1972) a Drak prichádza (1973) s Bruceom Leem v hlavnej úlohe. Známy je napríklad z akčnej série Jackie Chan: Superpoliš (1985, 1988 a 1992) či dobrodružných filmov Božská relikvia (1986) a Božská relikvia 2 (1991), ktoré aj režíroval a podieľal sa na scenároch. Prelom v Hollywoode pre neho znamenala prvá zo série akčných kriminálnych komédií Križovatka smrti (1998), v ktorej si zahral s Chrisom Tuckerom. Ďalšie dve časti nasledovali v rokoch 2001 a 2007. Dosiaľ si zahral vo viac ako stovke filmov, napríklad Pomstiteľ bez mena (1998), Agent z Hongkongu (2001), Pomsta Jackieho Chana (2004), Cesta okolo sveta za 80 dní (2004), Akcia nemluvňa (2006), Pestúnka v akcii (2010) a Malý veľký bojovník (2010) či dobrodružných akčných komédiách Vtedy na východe (2000) a Šanghajskí rytieri (2003) s Owenom Wilsonom. Magazín Harper's Bazaar Chanovi nedávno udelil cenu pre filantropa roka. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona