Jack White vydá koncertný záznam The White Stripes

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 08:22 • 2 min
Jack White vydá koncertný záznam The White Stripes

LOS ANGELES - Fanúšikovia už nefungujúcej americkej kapely The White Stripes sa môžu tešiť na nový album.

slovakia

left justify in out

Nahrávku Live Under The Lights Of The Rising Sun vydá bývalý spevák a gitarista formácie Jack White na vlastnej značke Third Man Records. Pôjde o kompletný záznam z dvoch koncertov, ktoré duo odohralo v októbri 2000 v Japonsku. Novinka ponúkne 31 skladieb, medzi nimi budú aj cover verzie piesní I'm Bored Iggyho Popa či Jack The Ripper, ktorú preslávil David Edward Sutch. Súčasťou balenia budú aj raritné fotografie, ktoré pochádzajú z jedného z koncertov. Dátum vydania albumu zatiaľ nie je známy.

The White Stripes vznikli v roku 1997 v Detroite. Okrem Jacka Whita v kapele pôsobila aj jeho bývalá manželka, bubeníčka Meg White. Debutový eponymný album vydali v roku 1999, po ňom nasledovalo ešte päť štúdioviek: De Stijl (2000), White Blood Cells (2001), Elephant (2003), Get Behind Me Satan (2005) a Icky Thump (2007). Posledné tri menované sa prebojovali do top 10 amerického rebríčka Billboard 200, Elephant a Icky Thump dobyli UK Chart. Kapela získala napríklad šesť cien Grammy. The White Stripes ukončili činnosť v roku 2011.

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona