Jack White poprel spoluprácu na jeho biografii

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 12:23 • 2 min
Jack White poprel spoluprácu na jeho biografii

LOS ANGELES - Americký hudobník a spevák Jack White poprel, že by sa on či jeho blízke okolie akokoľvek podieľali na vzniku muzikantovej biografie.

slovakia

left justify in out

Autor pripravovanej publikácie Nick Hasted sa totiž nedávno vyjadril, že na projekte spolupracoval napríklad s Whiteovým kolegom z kapely The Raconteurs Brendanom Bensonom či Neilom Youngom a Seasick Steveom, ktorí vydali niektoré albumy pod Whiteovým labelom Third Man Records (TMR). "Ani Jack White ani TMR nesúhlasili s týmto životopisom. Nikto, s kým sa Jack osobne pozná, do neho neprispel," reagovali prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter zástupcovia vydavateľstva.


Kniha s názvom Citizen Jack: How Jack White Built an Empire From the Blues by mala vyjsť 4. októbra. Publikácia bude mať 320 strán, pričom ponúkne aj 16 farebných fotografií. Ako Hasted uviedol, v diele sa okrem iného dostatočne venuje aj detroitskej hudobnej scéne, z ktorej vzišla Whiteova niekdajšia skupina The White Stripes.


Jack White sa preslávil v spomínanej formácii The White Stripes, ktorá vznikla v roku 1997. Jedinou ďalšou členkou bola jeho bývalá manželka Meg White. Debutový, eponymný album vydali v roku 1999, po ňom nasledovalo ešte päť štúdioviek - De Stijl (2000), White Blood Cells (2001), Elephant (2003), Get Behind Me Satan (2005) a Icky Thump (2007). Kapela v roku 2011 ukončila činnosť. White je tiež členom formácie The Dead Weather, s ktorou vydal štúdiovky Horehound (2009), Sea Of Cowards (2010) a Dodge And Burn (2015). Pôsobí aj v spomínanej skupine The Raconteurs, ktorá má v súčasnosti pauzu. Kapela uviedla na trh zatiaľ dva albumy - Broken Boy Soldiers (2006) a Consolers Of The Lonely (2008). Ako sólový umelec vydal štúdiovky Blunderbuss (2012) a Lazaretto (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies