Jack O’Connell stvárni módneho návrhára Alexandra McQueena

NETKY.SK • 26 Október 2016, 14:22 • 2 min
Jack O’Connell stvárni módneho návrhára Alexandra McQueena

BRATISLAVA - Anglický herec Jack O’Connell stvárni zosnulého módneho návrhára Alexandra McQueena. Režisérom zatiaľ nepomenovanej snímky je Andrew Haigh. Scenár má na starosti Chris Urch, ktorý sa inšpiroval knihou Alexander McQueen: Blood Beneath the Skin (2015) od autora Andrewa Wilsona.

slovakia

left justify in out

Na produkcii sa podieľa aj Damian Jones. S nakrúcaním plánujú začať na jar. "Alexander McQueen dal v roku 2009 dokopy jednu z jeho najlepších show - úžasné prerábky jeho najlepších prác za posledných 15 rokov. Bola to show, ktorú venoval jeho matke a zároveň show, prostredníctvom ktorej sa snažil dať zmysel jeho životu a umeniu. Film skúma McQueenov kreatívny proces počas mesiacov pred touto show a ponúka intímny portrét muža, ktorý stál za celosvetovou značkou. Ide o oslavu vizionárskeho génia, vďaka ktorého práci sa z módy stalo umenie," uviedli zástupcovia produkčnej spoločnosti Pathé na margo pripravovanej snímky.


Lee Alexander McQueen odštartoval svoju kariéru ako učeň v prestížnom londýnskom krajčírstve Savile Row, kde boli jeho klientmi okrem iných aj princ Charles či Michail Gorbačov. V rokoch 1996 až 1997 sa počas koncertných šnúr zosnulého anglického hudobníka Davida Bowieho staral o jeho kostýmy. Kabát, ktorý má spevák na sebe na obale štúdiovky Earthling (1996), takisto pochádza z dielne McQueena. Rodák z Londýna založil v roku 1992 svoju eponymnú módnu značku, krátko na čo sa stal v roku 1996 hlavným dizajnérom módneho domu Givenchy, kde zotrval do roku 2001. McQueen bol známy aj pre svoju drogovú závislosť či psychické problémy. Jedenásteho februára 2010 spáchal vo svojom londýnskom byte samovraždu. Podľa vyšetrovateľov sa 40-ročný umelec obesil po tom, ako užil kokaín, sedatíva a tabletky na spanie.


Dvadsaťšesťročný rodák z Alvastonu v Derby, Jack O'Connell, si zahral v snímkach ako Takéto je Anglicko (2006), Jazero smrti (2008), Starred Up (2013), '71 (2014), 300: Vzostup impéria (2014) alebo Nezlomný (2014). Okrem toho sa objavil aj vo viacerých seriáloch, ako napríklad v Skins (2007 - 2013) v období 2009 až 2013. O'Connell má na konte Rising Star Award Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies