Jack Nicholson zavesil herectvo na klinec!

NETKY.SK • 4 September 2013, 18:18 • 2 min
Jack Nicholson zavesil herectvo na klinec!

LOS ANGELES - Americký oscarový herec Jack Nicholson ukončil svoju hereckú kariéru. Z filmového prostredia sa rozhodol odísť potichu a nemá v pláne účinkovať už v žiadnej snímke. Informáciu exkluzívne potvrdil pre internetový portál RadarOnline zasvätený zdroj z Hollywoodu.

slovakia

left justify in out

"Jack sa rozhodol bez pompéznosti odísť do dôchodku. Dôvod je jednoduchý - zhoršila sa mu pamäť, čo mu zabraňuje učiť sa filmové scenáre," uviedol nemenovaný zdroj. Posledným filmom 76-ročného držiteľa troch Oscarov tak zostáva titul Ako vieš? z roku 2010. Celkovo má na konte 65 filmových úloh.

Nicholson začal svoju hollywoodsku kariéru v 50. rokoch najskôr ako asistent animátorov Williama Hannu a Josepha Barberu v štúdiách Metro-Goldwyn-Mayer. Rodáka z New Jersey však čoskoro zlákalo strieborné plátno. Debutoval v nízkorozpočtovej dráme The Cry Baby Killer (1958), kde si zahral ústrednú postavu.

Cenu Akadémie, neoficiálne nazývanú Oscar, získal v kategórii najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe za filmy Prelet nad kukučím hniezdom (1975) a Tak dobre, ako sa len dá (1997). Oscara získal aj v kategórii najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za film Cena za nežnosť (1983).

"Z verejného života sa však nehodlá stiahnuť úplne. Len nechce, aby mu niekto vzdával počesť. Je šťastný, že nenápadne vstúpil do klubu vyslúžilcov, ako Sean Connery," doplnil zdroj, ktorý zároveň zmienil Nicholsonovu pravidelnú účasť na hollywoodskych večierkoch, či zápasoch jeho obľúbeného basketbalového tímu LA Lakers.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona