Jack Lew: USA sú pripravené pomáhať Ukrajine k demokracii

NETKY.SK • 23 Február 2014, 10:47 • 2 min
Jack Lew: USA sú pripravené pomáhať Ukrajine k demokracii

SYDNEY - Lew sa stretol so svojím ruským rezortným partnerom Antonom Siulanovom na okraj schôdzky skupiny G20 v austrálskom Sydney.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty sú pripravené spolupracovať s Ruskom a ďalšími krajinami na opätovnom nastolení mieru na Ukrajine. Podľa agentúry Reuters to dnes povedal americký minister financií Jack Lew.

Lew sa stretol so svojím ruským rezortným partnerom Antonom Siulanovom na okraj schôdzky skupiny G20 v austrálskom Sydney, aby prediskutovali situáciu po zvrhnutí prezidenta Viktora Janukovyča a prepustení opozičnej líderky Julie Tymošenkovej.

"Minister Lew zdôraznil, že Spojené štáty v spolupráci s ďalšími krajinami vrátane Ruska sú pripravené pomáhať Ukrajine pri implementácii reforiem v záujme obnovenia ekonomickej stability a žiadajú návrat na cestu vedúcu k demokracii a raste," citoval Lewa jeden z nemenovaných predstaviteľov amerického rezortu financií.

Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva v noci nadnes medzitým podľa spravodajskej stanice BBC oznámilo, že pri potýčkach bezpečnostných síl a demonštrantov prišlo o život dovedna 88 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona