Jack Lew: Americká ekonomika rozpočtovou krízou utrpela

NETKY.SK • 21 Október 2013, 08:27 • 2 min
Jack Lew: Americká ekonomika rozpočtovou krízou utrpela

WASHINGTON - Americká ekonomika utrpela uplynulou rozpočtovou krízou vo Washingtone. V nedeľu to uviedol americký minister financií Jack Lew.

slovakia

left justify in out

Minister, ktorý popisuje americkú ekonomiku ako pružnú, verí, že sa hospodárstvo krajiny zotaví zo šestnásť dní trvajúceho čiastočného zatvorenia americkej vlády. Udalosti, ktoré viedli k zatvoreniu vlády, pokladá skôr za politickú krízu, než za ekonomickú krízu.

"Vieme, že od uzavretia vlády ekonomická aktivita poklesla,“ povedal Lew. "Musíme zabezpečiť, že sa vláda už nedostane do takejto vojny. To sa nikdy nesmie stať znova,“ dodal. Dohoda v Kongrese na poslednú chvíľu odvrátila situáciu platobnej neschopnosti, ktorá v USA nemá obdobu. Poslanci svojou dohodou oddialili problém s dlhom USA do budúceho roka, keď vláde budú na prevádzku krajiny stačiť peniaze do 15. januára a dlhový strop do 7. februára. "Správa, ktorú musíme poslať ďalej znie, že počas stredajšej noci nastal bod zlomu a nikdy viac sa to nestane. Nesmie sa to stať znova,“ povedal Lew.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies