Jachty sú out, kúpte si vlastnú ponorku!

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 13:29 • 2 min
Jachty sú out, kúpte si vlastnú ponorku!

Holandská spoločnosť spustí do predaja luxusnú súkromnú ponorku.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Ocean Submarine v spolupráci s John Deere, Bosch, MTU a Rolls Royce vytvárajú luxusnú súkromnú ponorku s názvom Neyk, ktorá by sa mala dostať na trh v priebehu budúceho roka.

 

Neyk je dlhá 19 metrov a plaviť sa môže maximálnou rýchlosťou 28 km/h. Je schopná ponoru do hĺbky 150 metrov. Bude sa vyrábať na objednávku presne podľa požiadaviek konkrétneho záujemcu. Možnosti výberu sú skutočne široké, od podvozku na pristávanie na pláži, cez 3D sonar, až po dekompresívnu komoru.

 

Ponorka bude vybavená špeciálnym ovládaním, ktoré jej umožní svižný pohyb, no mala by disponovať aj funkciou, vďaka ktorej môže kdekoľvek pod vodnou hladinou len tak zastaviť.

 

Prototyp Neyku odvezie 12 pasažierov. Vyššie verzie budú mať väčšiu kapacitu a pohodlne sa sem vojde 20 ľudí. Vyrábať by sa mal aj turistický model pre 44 cestujúcich.

 

Čo sa týka vnútorného vybavenia, to bude skutočne honosné. Počíta sa až s dva metre vysokým interiérom, kde nájdeme steny obložené drevom, kožené sedadlá, LCD obrazovky, bar, ale aj knižnicu. Klimatizácia je samozrejmosťou.

 

Cena plavidla zatiaľ zverejnená nebola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona