Jaceňuk varoval pred útokmi počas volieb, na východ idú policajné posily

NETKY.SK • 23 Október 2014, 14:03 • 2 min
Jaceňuk varoval pred útokmi počas volieb, na východ idú policajné posily

KYJEV - Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk varoval dnes pred možnými pokusmi Ruska narušiť predčasné parlamentné voľby na Ukrajine. Vzhľadom na túto hrozbu vláda nariadila prijať dodatočné bezpečnostné opatrenia v snahe predísť teroristickým útokom.

slovakia

left justify in out

Podľa Jaceňuka je jasné, že pokusy o destabilizáciu situácie na Ukrajine budú pokračovať a budú vyprovokované z ruskej strany. Pripomenul, že sa to "nepodarilo počas prezidentských volieb..., ale ich (ruské) plány stále platia". 
     

Na stretnutí s vedením bezpečnostných zložiek a volebnými pozorovateľmi dnes Jaceňuk zdôraznil, že je potrebná úplná mobilizácia celého systému na zabezpečenie verejného poriadku, aby sa predišlo narušeniu hlasovacieho procesu a akýmkoľvek pokusom o teroristické útoky počas volieb.
     

Ukrajinská tajná služba SBU dnes informovala, že v Luhanskej oblasti objavila skrýšu so zbraňami a výbušninami, ktoré mali byť podľa všetkého použité na teroristické útoky v oboch oblastiach Donbasu ovládaných proruskými separatistami - v Doneckej i Luhanskej oblasti.
     

Hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Andrij Lysenko dnes v Kyjeve uviedol, že separatisti plánujú v predvečer nedeľňajších volieb sériu provokácií, napríklad v podobe ostreľovania civilistami obývaných štvrtí a objektov občianskej vybavenosti, ktorých cieľom je diskreditácia ukrajinských vládnych síl. Majú na to už aj pripravenú bojovú techniku, na ktorú domaľovali výsostné znaky ukrajinskej armády, spresnil Lysenko s odvolaním sa na informácie tajných služieb a vojenskej rozviedky.
     

Minister vnútra Arsen Avakov dnes uviedol, že jeho rezort a policajné zložky sú pripravené na akékoľvek provokácie, ktoré by mali viesť k narušeniu volieb. Dodal, že ministerstvo posilní kontrolu v oboch problematických oblastiach na východe Ukrajiny. Na celom území krajiny bude v deň volieb hliadkovať viac ako 80.000 policajtov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies