Jaceňuk: Ukrajina v roku 2016 očakáva od veriteľov približne 10 miliárd

NETKY.SK • 29 December 2015, 22:12 • 2 min
Jaceňuk: Ukrajina v roku 2016 očakáva od veriteľov približne 10 miliárd

KYJEV - Ukrajina očakáva, že v nasledujúcom roku 2016 dostane od medzinárodných veriteľov úvery vo výške približne 10 miliárd USD (9,13 miliardy eur), čo je takmer rovnaká suma ako v tomto roku. Vyhlásil to dnes ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Spresnil, že Kyjev môže dostať peniaze od Medzinárodného menového fondu (MMF), Svetovej banky a ďalších zahraničných inštitúcií.

 

Podľa ukrajinskej agentúry Ukrinform, ktorá citovala guvernérku Národnej banky Ukrajiny (NBU) Valeriu Hontarevovú, fond najskôr skontroluje návrh ukrajinského rozpočtu na rok 2016, až potom rozhodne o uvoľnení ďalšej splátky z úveru pre Kyjev. MMF si totiž potrebuje overiť, či Ukrajina plní rozpočtové ciele, na ktorých sa obe strany dohodli.

 

Hontarevova odhaduje, že sa predstavenstvo MMF zíde koncom januára. Šéfka ukrajinskej centrálnej banky dúfa, že dospeje k záveru, že Kyjev splnil všetky podmienky a môže dostať ďalšiu splátku. Dodala, že samotná NBU splnila všetky požiadavky fondu, takže nevidí dôvod, prečo by Ukrajina nemala dostať sľúbené peniaze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies