Jaceňuk požiadal prezidenta Gaucka o ďalšiu podporu pre Ukrajinu

NETKY.SK • 8 Január 2015, 06:55 • 2 min
Jaceňuk požiadal prezidenta Gaucka o ďalšiu podporu pre Ukrajinu

BERLÍN - Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk rokoval dnes v Berlíne s nemeckým prezidentom Joachimom Gauckom. Požiadal ho, aby Nemecko pokračovalo vo svojej podpore ukrajinskej vlády, informovala agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Približne hodinové stretnutie oboch politikov sa uskutočnilo v berlínskom paláci Bellevue. Jaceňuk počas schôdzky poukázal na súčasnú zložitú ekonomickú situáciu na Ukrajine a vyjadril nádej na ďalšiu pomoc zo strany Nemecka.
      

Podľa zdrojov z prostredia účastníkov stretnutia tiež Jaceňuk uistil Gaucka, že Ukrajina splní svoju časť minskej dohody o prímerí v bojoch s proruskými separatistami na východe krajiny. Vo štvrtok sa ukrajinský premiér stretne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, ktorá dnes absolvovala rokovania v Londýne. Očakáva sa, že rozhovory budú zamerané na hospodársku pomoc i na bezpečnostnú situáciu na východe Ukrajiny.
      

Nemecko podpísalo dnes s Ukrajinou dohodu o poskytnutí úveru vo výške 500 miliónov eur, aby tak pomohlo Kyjevu, ktorého rozpočtový deficit predstavuje miliardu dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona