Jaceňuk odmietol priame rokovania s proruskými separatistami

NETKY.SK • 19 November 2014, 14:01 • 2 min
Jaceňuk odmietol priame rokovania s proruskými separatistami

KYJEV - Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk dnes odmietol priame rokovania medzi Kyjevom a proruskými separatistami o ukončení už šesť mesiacov trvajúceho konfliktu na východe Ukrajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Nebudeme viesť priame rokovania s ruskými teroristami," vyhlásil Jaceňuk na zasadnutí vlády v Kyjeve.
           

Vyzval tiež Rusko, aby dodržiavalo mierové dohody uzavreté v septembri v bieloruskom Minsku a prestalo "hrať hry", ktorých cieľom je poskytnúť separatistom na východe Ukrajiny legálny status.
     

Ukrajinský premiér vyhlásil, že najprijateľnejším formátom pre ukončenie konfliktu na východe krajiny je tzv. ženevský - za účasti Ukrajiny, Ruska, EÚ a USA.
     

Agentúra TASS dnes pripomenula, že ukrajinský prezident Petro Porošenko nedávno na schôdzke s nemeckým ministrom zahraničných vecí Frankom-Walterom Steinmeierom posúdil aj možnosť riešiť konflikt na východe Ukrajiny za účasti Francúzska a Nemecka, pre čo sa vžilo pomenovanie weimarský formát.
     

Steinmeier vtedy podotkol, že tzv. minský formát, keď sa na rokovaniach zúčastnili aj zástupcovia proruských separatistov, "nie je bezchybný", ale "predsa len je to základ, z ktorého môžeme vychádzať". 
     

Jaceňuk dnes na zasadnutí vlády súčasne oznámil, že je pripravený podpísať koaličnú zmluvu s Blokom Petra Porošenka. Uviedol však, že niektoré časti koaličnej zmluvy treba ešte prepracovať a prerokovať ich. Súčasne vyzval aj ďalšie politické strany, aby uzavreli debatu o predloženej koaličnej zmluve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies