Jaceňuk nebude kandidovať do parlamentu v júlových doplňujúcich voľbách

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 10:27 • 2 min
Jaceňuk nebude kandidovať do parlamentu v júlových doplňujúcich voľbách

KYJEV - Bývalý ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk nemá v úmysle kandidovať v doplňujúcich voľbách do parlamentu, ktoré sa uskutočnia 17. júla tohto roku. Podľa agentúry UNIAN to dnes v Kyjeve oznámila Jaceňukova hovorkyňa Oľha Lappová.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa reagovala na medializované správy, že expremiér sa pripravuje na voľby. Uviedla, že v súvislosti s Jaceňukom sa po jeho dobrovoľnom odchode z vlády už objavilo množstvo správ - medzi nimi aj to, že bude kandidovať. "Oficiálne vyhlasujem, že to nie je pravda," zdôraznila.

 

Jaceňuk oznámil v apríli demisiu z funkcie predsedu vlády. Parlament jeho rozhodnutie odobril a za premiéra vymenoval svojho dovtedajšieho predsedu Volodymyra Hrojsmana.

 

Poslanci vtedy vymenovali aj novú vládu. Ministrom energetiky a uhoľného priemyslu sa tak stal Ihor Nasalyk a ministrom poľnohospodárstva a potravinárstva Taras Kutovyj. Obaja sa kvôli ministerským funkciám museli vzdať poslaneckých mandátov.

 

Rovnaký postup zvolili aj ďalší dvaja poslanci, Borys Filatov a Vladyslav Atrošenko, ktorí boli zvolení za primátorov Dnepropetrovska a Černihiva.

 

Vzhľadom na to bola ústredná volebná komisia nútená vypísať doplňujúce voľby v Dnepropetrovskej, Ivano-Frankivskej, Poltavskej i Černihivskej oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies