Jaceňuk chce na Ukrajine vymeniť 9000 skorumpovaných sudcov

NETKY.SK • 23 Október 2015, 16:20 • 2 min
Jaceňuk chce na Ukrajine vymeniť 9000 skorumpovaných sudcov

BERLÍN - Ukrajina má v úmysle vymeniť 9000 sudcov podozrivých z korupcie, vyhlásil dnes premiér Arsenij Jaceňuk na podnikateľskej konferencii v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Premiér povedal, že Kyjev tvrdo zasahuje "nielen slovne, ale aj činmi", aby vykorenil úplatkárstvo. "Musíme zaviesť radikálnu reformu súdnictva," vyhlásil Jaceňuk a dodal, že chce odvolať sudcov, ktorí už ukázali, že sú korupcii prístupní.

 

Jaceňuk tiež uviedol, že Kyjev je pripravený uplatňovať v praxi dohodu o voľnom obchode s Európskou úniou už od 1. januára budúceho roka, keďže ju pokladá za prostriedok na modernizovanie ukrajinskej ekonomiky.

 

Nemecká kancelárka Angela Merkelová na nemecko-ukrajinskej podnikateľskej konferencii vyzvala Kyjev, aby rýchlejšie napredoval s reformami, a vyhlásila, že pre nemeckých obchodných partnerov je spoľahlivosť rozhodujúca.

 

Merkelová a Jaceňuk sa neskôr stretli na spoločných rozhovoroch, informovala tlačová agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies