Ja tu budem vždy, na reparát nikdy nie je neskoro

NETKY.SK • 29 September 2010, 11:39 • 2 min
Ja tu budem vždy, na reparát nikdy nie je neskoro

Ja tu budem vždy, na reparát nikdy nie je neskoro

slovakia

left justify in out

img

Delegáti sobotňajšieho (25.9.) snemu SNS rozhodovali o predsedovi pod nátlakom a teda neslobodne, no na reparát nikdy nie je neskoro. Pre TASR to uviedla bývalá podpredsedníčka strany a neúspešná kandidátka na líderský post Anna Belousovová, ktorá ohlásila vytvorenie názorovej platformy v rámci strany.
"Všetci vidíme, čo čaká na SNS. Nehovorím to preto, že bezo mňa to fungovať nemôže, ale pán Slota si nominovaním podpredsedov z toho urobil vlastný lobistický klub, už to nie je politická strana. Mnohí, čo zaňho hlasovali, si to uvedomili až po zvolení podpredsedov a budú si to uvedomovať ďalej. Ja tu budem vždy, aby ten reparát urobili a pomôžem im s tým," avizovala.
Belousovová je presvedčená, že v rámci svojej názorovej platformy neostane osamotená. "Určite sa pridajú kolegovia, ja budem rokovať s každým, s kým sa rokovať dá a s kým to má zmysel," deklarovala. Je totiž presvedčená, že rozumný človek nemôže súhlasiť s tým, kam sa rúti SNS.
Na otázku, či vidí priestor na spoluprácu s Dušanom Švantnerom, ktorý tiež kandidoval na čelo strany a presadzoval nové smerovanie SNS, odvetila, že nechce rozhodovať za neho. "Určite budem mať aj v parlamente posily," uistila. Kto z deväťčlenného poslaneckého klubu sa pridá na jej stranu, však zatiaľ hovoriť nechcela. "Je len niekoľko hodín po sneme. Rozprávam s každým, kto myslí pragmaticky," vysvetlila Belousovová. Pripomenula, že z poslancov NR SR za ňu na smene hlasoval napr. Rudolf Pučík, no získala aj podporu europoslanca Jaroslava Pašku.
Opozičná poslankyňa nechcela polemizovať ani o tom, koľko členov strany so sebou dokáže strhnúť. "Budeme vidieť. Všetci, ktorí majú zdravý rozum, postupne precitnú. Myslím, že takých je väčšina. Oni si musia tú realitu, ktorá sa stala na sneme, odžiť a potom sa spamätajú. Som o tom skalopevne presvedčená," podčiarkla.
Belousovová si je istá v tom, že v rámci svojej názorovej platformy nechce voči domovskej strane pôsobiť rebelsky. "Po sneme cítim pocit úľavy a slobody. Konečne sa môžem od niektorých vecí dištancovať, konečne môžem hovoriť to, čo si v mnohých veciach myslím a nedať sa vmanévrovať niekam, kam nechcem," podotkla s tým, že do politiky vstúpila čestne a ak je niekde rozhodnuté, že má s politikou skončiť, tak ako čestný človek odíde. "Dištancovala som sa od káuz, lebo je to štýl politiky, s ktorým ja nesúhlasím.
Ján Slota získal na straníckom sneme v Ružomberku 180 hlasov od 271 prítomných delegátov a obhájil tak svoj predsednícky post. Belousovovú podporilo 45, Dušana Švantnera 40 a Tibora Šafárika šesť delegátov. Prvým podpredsedom SNS sa stal Andrej Danko, ďalšími sú Rafael Rafaj, Peter Petko a Ján Ikrényi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies