J. Zervan považuje svoje odvolanie za politické

NETKY.SK • 28 December 2010, 08:21 • 2 min
J. Zervan považuje svoje odvolanie za politické

J. Zervan považuje svoje odvolanie za politické

slovakia

left justify in out

img

Veľvyslanec SR v Londýne Juraj Zervan považuje svoje odvolanie z funkcie za politické a ako uviedol, je ochotný to akceptovať. Protestuje však proti informáciám, ktoré Ministerstvo zahraničných vecí (MZV) SR poskytlo médiám. Tie sú podľa jeho slov zavádzajúce, nepravdivé, poškodzujú jeho povesť a profesionálnu kariéru.
      "MZV vedome poskytlo denníku Sme lživé a úmyselne zavádzajúce informácie s cieľom poškodiť moju osobu," uvádza sa v stanovisku veľvyslanca. Denník dnes informoval, že minister Mikuláš Dzurinda predčasne odvolal Zervana, ktorý mal bez súhlasu rezortu pripraviť zámenu domu vo vlastníctve Slovenska v jednej z lukratívnych častí Londýna za dlhodobý prenájom bytov vo Wimbledone.
      O zámene vily však podľa Zervana rozhodol písomne bývalý minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák na základe záverov investičnej komisie ministerstva. "Veľvyslanec bol iba sprostredkovateľom výmeny, mal byty vyhľadať a pripraviť pre investičnú komisiu, ktorá ich mala schváliť alebo neschváliť," uvádza Zervan vo svojom stanovisku.        Rovnako nepravdivé je podľa Zervana aj konštatovanie, že Vedúci zastupiteľského úradu v Londýne podpísal v roku 2009 doklady, ktoré by v prípade doručenia všetkých originálov staviteľovi štyroch bytov umožňovali uskutočniť zámenu bez súhlasu ústredia.        Ako ďalej Zervan uvádza, dôkazom vysokej kvality jeho diplomatickej práce je aj udelenie ocenenia Honorary Freedom of the City of London. "Podnet na udelenie Čestných slobôd mesta Londýna vyšiel od členov komisie pre udeľovanie čestného občianstva historického City of London už v minulom roku ako prejav ocenenia úspešnej diplomatickej práce veľvyslanca SR pre rozvoj vzťahov, obchodu a podnikania medzi Slovenskom, City of London a Spojeným kráľovstvom," podotkol Zervan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies