J. Zábojník vyzbieral viac ako 20.000 podpisov na svoju prezidentskú kandidatúru

NETKY.SK • 13 August 2018, 09:56 • 2 min
J. Zábojník vyzbieral viac ako 20.000 podpisov na svoju prezidentskú kandidatúru

Bratislava- Bezpečnostný analytik a bývalý šéf slovenských ochrankárov Juraj Zábojník už má dosť podpisov na svoju prezidentskú kandidatúru. Potrebných je podľa zákona aspoň 15.000 podpisov od občanov alebo 15 podpisov od poslancov Národnej rady (NR) SR. Zábojník TASR informoval, že od ľudí získal viac ako 20.000 podpisov.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na to, že prezidentskí kandidáti už začínajú zverejňovať informácie o počte podpisov, oznamujem vám, že k dnešnému dňu mám vyzbieraných 20.360 podpisov na podporu mojej kandidatúry," uviedol s tým, že všetky podpisy som zbieral sám s pomocou dobrovoľníkov bez podpory agentúr, reklamy, lobingu, finančných skupín a politických strán.

 

Vyzbieranie potrebného počtu podpisov cez víkend už oznámil poslanec NR SR Milan Krajniak zo Sme rodina. V zbieraní podpisov chce pokračovať, kým ich nezíska zo všetkých regiónov.

 

Do boja o Prezidentský palác sa chce zapojiť viac ako desať uchádzačov. Záujemcovia môžu kandidovať, ak splnia zákonné podmienky.

 

Za prezidenta možno podľa zákona zvoliť každého občana SR s trvalým pobytom na Slovensku, ktorý má v deň voľby aspoň 40 rokov.

 

Prezidentské voľby budú na jar 2019. Termín vyhlasuje predseda Národnej rady SR. Voľba je dvojkolová.

 

Znamená to, že ak v prvom kole volieb nezíska ani jeden z kandidátov nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, do 14 dní sa uskutoční druhé kolo, na ktorom sa zúčastnia dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona