J&T zavetrila príležitosť, kupuje podiel vo firme, ktorá vyrába onlinový pokladničný systém

NETKY.SK • 22 December 2015, 10:46 • 2 min
J&T zavetrila príležitosť, kupuje podiel vo firme, ktorá vyrába onlinový pokladničný systém

PRAHA - Elektronickú evidenciu tržieb (EET) poslanci parlamentu ČR zatiaľ neschválili. Aj napriek tomu investori zavetrili príležitosť a investujú do firiem, ktoré pokladničné systémy už úspešne prevádzkujú. Portál iDNES napísal, že česko-slovenská investičná skupiny J&T napríklad kupuje od Martina Romana štvrtinu podielu v karlovarskej start-upovej spoločnosti Smart Software.

slovakia

left justify in out

Smart Software vyrába onlinový pokladničný systém. Teda zariadenia, ktoré používajú niektoré reštaurácie či obchody, aby mali tržby pod kontrolou. J&T sa spolieha na to, že vládny návrh na elektronickú evidenciu tržieb prejde a perspektívne každý živnostník bude musieť tržby evidovať podobným spôsobom. "Ide o zaujímavú investičnú príležitosť. V hre je podiel na trhu, ktorý môže svojou veľkosťou prekročiť sumu 1,5 miliardy Kč (55,50 milióna eur)," povedal partner a podielnik J&T Dušan Palcr.

 

J&T kupuje podiel od spoločnosti Touzimsky IT, ktorú ovláda bývalý tajomník Českých dráh Jan Veverka. Peniaze, ktoré firma investuje, sú sčasti Veverkove, sčasti bývalého šéfa ČEZ Martina Romana. "Tento nápad a najmä spracovanie sa mi veľmi páčilo, chceli sme im tak pomôcť," vysvetlil Veverka a dodal, že J&T by malo plniť úlohu strategického partnera, ktorý firme okrem iného pomôže s financovaním.

 

Zaujímavé je, že Veverka je dlhoročným členom ODS, teda opozičnej parlamentnej strany, ktorej predseda Petr Fiala elektronickú evidenciu tržieb dôrazne kritizuje. Veverka má však iný pohľad na vec. "Podľa mňa by to pre ODS naozaj nemala byť téma. Na Západe sú pokladničné systémy štandardom. A aj mnoho mojich priateľov podnikateľov, tradičných voličov ODS, mi povedalo, že proti elektronickej evidencii tržieb nič nemajú," uviedol Veverka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona