J&T vstúpila v Slovinsku do spoločnosti Petrol

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 16:02 • 2 min
J&T vstúpila v Slovinsku do spoločnosti Petrol

BRATISLAVA - Spoločnosť J&T Investment Opportunities Limited, ktorá je dcérskou firmou J&T Private Equity Group, získala viac ako 7,9-percentný podiel v slovinskej spoločnosti Petrol. Tá je lídrom v oblasti dodávania pohonných hmôt a iných ropných produktov v Slovinsku.

slovakia

left justify in out

"Akvizícia je v súlade s dlhodobou investičnou stratégiou skupiny v oblasti petrochemického priemyslu. Vstupom došlo nielen k posilneniu postavenia spoločnosti v tomto odvetví, ale tiež k vytvoreniu priestoru pre využitie potenciálnych synergických efektov s ďalšími investíciami skupiny,“ informovala spoločnosť J&T Private Equity Group. 

 

Petrol je slovinská energetická spoločnosť, ktorá vlastní v krajinách bývalej Juhoslávie celkovo 472 čerpacích staníc. Je hlavným strategickým dodávateľom pohonných hmôt a ďalších energetických produktov na slovinskom trhu. J&T Private Equity Group je európsky investor, ktorý je aktívny predovšetkým v oblasti energetiky a priemyslu, realít, médií, športu, cestovného ruchu, informačných a komunikačných technológií, či vedy a výskumu. Skupina J&T Private Equity Group bola založená na konci roku 2013 po oddelení nebankových aktivít finančnej skupiny J&T, ktorá vznikla v roku 1994.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona