J&T pripravuje ďalšiu veľkú investíciu v Tatrách, lyžiari to určite ocenia

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 10:30 • 2 min
J&T pripravuje ďalšiu veľkú investíciu v Tatrách, lyžiari to určite ocenia

Bratislava – Finančníci zo skupiny J&T sa pripravujú investovať do novej lanovky medzi Areálom snov a centrálnym parkoviskom v hodnote niekoľko miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť už má presne zakreslené plány ako by mala lanovka vyzerať. Cieľom finančnej skupiny J&T bol jasný od začiatku. Preto aby vrátili Slovensko na lyžiarsku mapu Európy musia niečo urobiť, v roku 2007 naliala do rozvoja svojich tatranských stredísk viac ako 250 miliónov eur.

 

Investované peniaze sa hneď odrazili v kvalite či rozšírených možnostiach poskytovaných služieb a zvýšenom počte dovolenkárov a raste návštevnosti. Chopok a Tatranská Lomnica sa stali vlajkovými loďami voľnočasovej Tatry Mountain resorts. Najnovšie sa rastu komfortu dočká Štrbské Pleso.

 

 „Plánujeme postaviť lanovku a dojazdovú trať medzi Areálom snov, kde je dnes nástupný bod nášho lyžiarskeho strediska, a lokalitou centrálneho parkoviska. Investícia sa hrubým odhadom pohybuje podľa úradmi povoleného variantu od 22 do 30 miliónov eur,“ hovorí pre HN Igor Rattaj zo spoločnosti TMR.

 

Spoločnosť plánuje tento projekt zrealizovať v najbližších troch rokoch. Nová sedačka by mala zlepšiť lyžiarsku infraštruktúru a kopírovať koryto potoka Mlynica so začiatkom pri sedačkovej lanovke vedúcej na Solisko smerom do dolnej časti Tatranskej osady Štrbské Pleso. Súčasťou projektu je zlepšenie dopravy, ktorá býva častokrát počas sezóny problematická.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies