J&T Banka skončila vlani s čistým ziskom 35,3 milióna eur

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 12:30 • 2 min
J&T Banka skončila vlani s čistým ziskom 35,3 milióna eur

BRATISLAVA - J&T Banka, ktorá pôsobí ako privátna banka v Čechách a na Slovensku, dosiahla v minulom roku čistý zisk 35,3 mil. eur.

slovakia

left justify in out

V roku 2015 to bol zisk v objeme 69 mil. eur. Bilančná suma banky bola na konci vlaňajška vo výške 4,9 mld. eur. Ako ďalej banka informovala v tlačovej správe, medziročný pokles bilančnej sumy z úrovne 5,73 mld. eur ovplyvnilo zníženie klientskych vkladov o 15,4 % na 3,8 mld. eur.

Pokles bol podľa vyjadrení banky zrejmý predovšetkým pri termínovaných vkladoch, ktoré však boli v značnej miere presunuté do investícií. Vzhľadom na vývoj úrokových sadzieb na trhu banka očakáva tento trend aj v budúcich rokoch. Aj naďalej banka chce prevádzať vklady do investičných produktov a do oblasti správy aktív.

J&T Banka patrí medzi najrýchlejšie rastúce banky v regióne. Pôsobí v oblasti privátneho a investičného bankovníctva. Na Slovensku administruje klientske aktíva vo výške 2 mld. eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies