J. SPIŠIAK: Cieľ akcie nevyšiel, pretože turecká strana nedodržala dohody

NETKY.SK • 30 December 2010, 08:21 • 2 min
J. SPIŠIAK: Cieľ akcie nevyšiel, pretože turecká strana nedodržala dohody

J. SPIŠIAK: Cieľ akcie nevyšiel, pretože turecká strana nedodržala dohody

slovakia

left justify in out

img

Policajnú akciu, počas ktorej kamión českého prepravcu naložený látkou určenou na výrobu heroínu zadržali aj s vodičom v Turecku, slovenská polícia podľa jej prezidenta Jaroslava Spišiaka bravúrne zvládla, naopak, chyba nastala na tureckej strane.
"Vzhľadom k tomu, že turecká strana nedodržala dohody, tým pádom cieľ operácie trestnoprocesne dokázať odberateľa a identifikovať laboratórium nevyšiel," uviedol Spišiak na dnešnej tlačovej konferencii. Kamionistu totiž v Turecku zadržali, čo bolo podľa jeho slov v rozpore s dohovoreným postupom.
Polícii sa však na Slovensku podľa jeho slov podarilo zadržať dve osoby z tejto zločineckej organizácie. Tí sa v súčasnosti nachádzajú vo vyšetrovacej väzbe.  
Kamión naložený látkou, pomocou ktorej mal objednávateľ vyrobiť heroín, smeroval zo Slovenska do Turecka. Slovensko podľa Spišiaka v prípade požiadalo o pomoc sedem krajín, ktoré boli zároveň o celej akcii informované. Turecká polícia mala podľa dohody dosledovať transport tak, aby bolo možné identifikovať objednávateľov a výrobcov drog, ktorí chceli pomocou prepravovanej látky vyrobiť heroín a zásobovať ním Slovensko a západnú Európu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies