J. SLOTA:Na Rómov doplácame 7 miliárd eur, za 40 rokov budeme Cigánska republika

NETKY.SK • 9 Február 2012, 23:16 • 2 min
J. SLOTA:Na Rómov doplácame 7 miliárd eur, za 40 rokov budeme Cigánska republika

J. SLOTA Na Rómov doplácame 7 miliárd eur, za 40 rokov budeme Cigánska republika - Politika Začlenenie rómskej menšiny do spoločnosti by obohatilo Slovensko o 7 až 11 percent hrubého domáceho produktu.

slovakia

left justify in out

imgZačlenenie rómskej menšiny do spoločnosti by obohatilo Slovensko o 7 až 11 percent hrubého domáceho produktu. Podľa predsedu SNS Jána Slotu práve toľko Slovensko na toto etnikum dopláca. "Je to vyše 7 miliárd eur, čo nás stojí cigánska menšina... Keby sme mohli tieto peniaze použiť na zdravotníctvo, školstvo - máme po problémoch," konštatoval Slota, ktorý pri svojich výpočtoch vychádzal zo správy Slovenskej akadémie vied (SAV). Reagoval tak na tlačovej konferencii aj v súvislosti s kritikou, ktorá zaznieva na margo nových bilboardov strany.
      Slota sa zaujímal, čo dostávajú Slováci výmenou za túto podporu. Podľa neho v súčasnej situácii sú práve predstavitelia najpočetnejšej slovenskej menšiny rasistami. Na Slovensku podľa neho možno podporovať len do 20 percent Rómov, ktorí majú prácu. "Za 40 rokov tu budú Slováci minorita, potom sa dáme vyhlásiť za už nie SR, ale Cigánsku republiku," vyhlásil Slota.
      Šéf SNS kritizoval aj uprednostňovanie maďarskej menšiny. Túto tému otvoril v súvislosti so svojou návštevou Nováckych chemických závodov (NCHZ). Tamojšie vedenie podľa neho cieľavedome prepúšťa zamestnaných Slovákov a naopak prijíma predstaviteľov maďarskej menšiny. "Vyše 60 pracovníkov, ktorí nerozprávajú po slovensky - len maďarsky. Ich normálne dovážajú mikrobusmi. Toto je svinstvo, že to už nemá rozmerov," doplnil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies