J. SLOTA: Vláda aj NR SR by sa mali vážne zaoberať možnosťou vystúpenia z EÚ

NETKY.SK • 11 Január 2011, 12:37 • 2 min
J. SLOTA: Vláda aj NR SR by sa mali vážne zaoberať možnosťou vystúpenia z EÚ

J. SLOTA: Vláda aj NR SR by sa mali vážne zaoberať možnosťou vystúpenia z EÚ

slovakia

left justify in out

img

Vláda SR a Národná rada SR by sa mali vážne zaoberať možnosťou vystúpenia Slovenska z Európskej únie. Vyzýva ich na to predseda opozičnej SNS Ján Slota.
      "To, čo sa deje s eurom a dolárom, som presvedčený, že sa to skončí zle. EÚ začína byť mlynským kameňom, ktorý nás môže ponoriť veľmi hlboko," varoval Slota na dnešnej tlačovej konferencii. Podľa jeho slov EÚ sa svojimi zákonmi blíži k tomu, aby sa stala autoritárskym režimom nejakého superštátu, ktorý bude diktovať všetko všetkým. "SNS podporovala vstup SR do EÚ, ale nie do superštátu. Preto hovorím, že v podtexte krízy je to labutia pieseň únie," konštatoval.
      Slota zároveň zdôraznil, že rok 2011 bude pre jeho stranu významný, lebo SNS 6. júna oslávi 140. výročie vzniku. "Strana je tu už od roku 1871 a stále sa nespreneverila svojmu poslaniu - bojovať za slovenský národ a slovenskú štátnosť," povedal.
      Aj preto sa mu zdá vyhlásenie maďarského premiéra Viktora Orbána o tom, že vzťahy Maďarska s okolitými štátmi nikdy neboli tak dobré, ako v období súčasnej vlády, ako paródia na všetko, čo sa Slovákom za tých 140 rokov podarilo vydobyť. "V dobe, keď je Orbán kritizovaný predstaviteľmi EÚ od francúzskeho prezidenta cez nemeckú kancelárku vrátane USA, sme my na veľmi dobrej úrovni vo vzťahoch s Maďarskom. Mne sa to javí ako paródia, lebo keď bol Orbán na Slovensku, tak sa vysmieval do očí celému slovenskému národu, keď povedal, že sa nemáme čo starať do ich zákonov, keďže oni sa nestarajú do našich," vysvetlil Slota. Podľa neho len Orbán zabudol povedať, že tieto maďarské zákony smerujú k rozvratu slovenskej štátnosti.
      Líder národniarov je presvedčený, že tieto fakty by mali zaujať aj premiérku Ivetu Radičovú a ministra zahraničných vecí Mikuláša Dzurindu (obaja SDKÚ-DS). "Keď niekto hovorí, že len Lukašenko je posledný diktátor Európy, dovolím si povedať, že tým diktátorom je Orbán," povedal Slota. Upozornil, že v Bielorusku nikto nehladuje a nemá problém so zamestnaním, na druhej strane napr. v demokratickom Kosove je nezamestnanosť 60 percent. "Čo je to za štát? Díleri drog, obchodníci s bielym mäsom. Niekomu vadí Lukašenko v čase, kedy sa na tamojších voľbách zúčastnilo 90 percent ľudí tohto štátu. Nemyslím si, že boli zmanipulované. Môžeme povedať, že boli zmanipulované v USA, kde niektorí prezidenti vyhrali len tak tak," povedal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies