J. SLOTA: Slovensko by sa malo pripravovať na návrat ku korune

NETKY.SK • 31 Január 2012, 11:51 • 2 min
J. SLOTA: Slovensko by sa malo pripravovať na návrat ku korune

J. SLOTA Slovensko by sa malo pripravovať na návrat ku korune - Politika Slovenská národná strana (SNS) vyzýva voličov, aby svojím hlasovaním v predčasných parlamentných voľbách podporili subjekty, ktoré budú schopné pripraviť Slovensko na prechod ku koru

slovakia

left justify in out

img

Slovenská národná strana (SNS) vyzýva voličov, aby svojím hlasovaním v predčasných parlamentných voľbách podporili subjekty, ktoré budú schopné pripraviť Slovensko na prechod ku korune a vystúpenie z eurozóny, pokiaľ je ešte čas. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda SNS Ján Slota, ktorý zároveň označil pondelkový (30.1.) summit Európskej únie (EÚ) za fiasko.
      "Už nie Grécko padá, už padá aj Portugalsko, Španielsko sa rúti do Mariánskej priekopy a to nehovorím len o Španielsku, hovorme o Taliansku a ďalších krajinách," povedal Slota s tým, že problémy majú aj ďalšie štáty EÚ, napríklad Maďarsko.
      Trvalý euroval napriek svojmu navýšeniu podľa Slotu nemá kapacitu situáciu sanovať a preto je neefektívne sa doň vôbec zapájať. "Všetky politické subjekty, ktoré schválili trvalý euroval, alebo aj predtým záchranné eurovaly, idú proti tomuto národu a ekonomike tohto štátu," vyhlásil Slota.
      Na summite EÚ prišlo podľa premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) k novej fiškálnej dohode, ku ktorej sa okrem Veľkej Británie a Českej republiky pripojili všetky štáty EÚ. Pokiaľ úspešne prebehne ratifikácia v jednotlivých krajinách, mali by sa zaviesť nové pravidlá o vyrovnanom rozpočte, automatický mechanizmus na zavedenie nevyhnutných korekčných opatrení, pravidlo neakumulovať dlhy mimo účtu verejnej správy, povinnosť podávania predbežných správ o emisiách dlhopisov členských štátov či organizovanie pravidelných stretnutí lídrov eurozóny najmenej dvakrát ročne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies