J. SLOTA: Slovensko by sa malo pripravovať na návrat koruny

NETKY.SK • 11 August 2011, 15:20 • 2 min
J. SLOTA: Slovensko by sa malo pripravovať na návrat koruny

J. SLOTA: Slovensko by sa malo pripravovať na návrat koruny

slovakia

left justify in out

img

Viaceré členské krajiny eurozóny sa dostali do takých problémov, že toto zoskupenie sa na 90 % rozpadne. Slovensko by sa preto malo pripraviť na návrat koruny, vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii predseda opozičnej SNS Ján Slota.
      "Chcem vyjadriť hlbokú ľútosť nad tým, že sme zlikvidovali našu pôvodnú menu, spravili sme z nej brikety na palivo a mince sme tiež znehodnocovali. Mali sme byť prezieravejší, tak ako Nemci, ktorí svoju marku dali do depozitov a hocikedy ju môžu vybrať. Podľa všetkého asi aj vyberú," myslí si šéf národniarov.
      Ani najnovšie opatrenia vrátane výkupu dlhopisov najohrozenejších krajín Európskou centrálnou bankou (ECB) podľa neho nezapôsobili stabilizačne, čo dokazujú aktuálne prepady na burzách. SNS preto v parlamente nepodporí kroky dohodnuté na júlovom summite európskych lídrov, vrátane navyšovania eurovalu. V pondelok sa má Slota na túto tému stretnúť s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS), ktorá priebežne rokuje s lídrami všetkých parlamentných strán.
      "Dopredu hovorím, že v žiadnom prípade poslanci SNS nepodporia aktivity, o ktoré sa snaží predovšetkým premiérka a SDKÚ-DS s KDH. Nedáme sa presvedčiť ani pánom prezidentom, ktorý neviem z akého dôvodu tak vehementne tiež bazíruje na tejto podpore," avizoval Slota. Peniaze, ktoré by Slovensko podľa neho prostredníctvom eurovalu vyhodilo von oknom, môže lepšie využiť v prospech obyvateľov SR.
      Podľa šéfa národniarov ani najnovší balík opatrení dohodnutý na celoeurópskej úrovni eurozóne nepomôže. "Vláda a Národná rada by mali pracovať na nejakom katastrofickom scenári a mali by sme byť pripravení. Ak budeme čakať, čo urobia Nemecko či iné ekonomiky, to je chytanie sa za chvost. Treba pripravovať slovenskú ekonomiku na návrat k slovenskej korune," dodal Slota.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies