J. Slota: Maďarská politická špička sa nám vysmieva a rehoce

NETKY.SK • 27 Máj 2011, 07:24 • 2 min
J. Slota: Maďarská politická špička sa nám vysmieva a rehoce

J. Slota: Maďarská politická špička sa nám vysmieva a rehoce

slovakia

left justify in out

img

Maďarská politická špička sa nám vysmieva a rehoce do ksichtu našim vládnym predstaviteľom. Keď si niekto myslí, že strčí hlavu do piesku, tým určite nevyrieši tento životne dôležitý problém. Pred poslancami to dnes vyhlásil líder SNS Ján Slota, ktorý vystúpil v rozprave k návrhom uznesení, ktorými má NR SR reagovať na novú maďarskú ústavu.
      "Veľkomaďarský šovinizmus sa pohol ako valec dole kopcom a my ho určite nezastavíme úsmevmi, ale prípravou na ešte agresívnejšie kroky, ktoré prídu. Nech pán Boh pred nimi ochraňuje slovenský národ a SR," vyzval. SNS preto dôrazne žiada slovenský parlament, aby sa ostro postavil voči agresívnym krokom maďarskej politiky a diplomacie. "Nasprostasto tvrdiť, že musíme byť umiernenejší a diplomatickejší, je skazonosné a do budúcna smrtonosné pre existenciu suverénneho Slovenska," varoval Slota.
      Návrh koaličného znenia spomínaného uznesenia SNS jednoznačne odmieta, lebo text "absolútne nevystihuje podstatu napätých vzťahov". "Koaličné vyhlásenie je bezzubé a konštatujúce a je podľa všetkého napísané piatou kolónou Maďarska na Slovensku, stranou Híd. Návrh SNS vychádza z komplexného posúdenia," tvrdí.
      Slota poslancom porozprával aj príhodu zo začiatku mája, keď sa v Šamoríne-Čilistove uskutočnilo podujatie pri príležitosti Medzinárodného dňa osôb so zdravotným postihnutím pod záštitou premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS). "Ja som tam bol. Bol tam aj spoločenský večer s kultúrnym programom, ktorý bol na 90 percent v maďarčine, hoci 90 percent účastníkov boli Slováci. Keď niektorí namietali, že nerozumieme, Béla Bugár odvetil, že my rozumieme," povedal Slota. Podľa jeho slov na tomto príklade možno vidieť pravú tvár lídra Mosta-Híd.
      Bugár v reakcii označil Slotove tvrdenia za absolútne klamstvo. "Všetko bolo po slovensky a aj primátor Dunajskej Stredy mal svoj prejav najskôr po slovensky a potom po maďarsky. Klamete," odkázal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies