J. SLOTA: Žijem v štáte, v ktorom sa strieľajú bývalí predsedovia Ústavného súdu

NETKY.SK • 9 November 2010, 08:02 • 2 min
J. SLOTA: Žijem v štáte, v ktorom sa strieľajú bývalí predsedovia Ústavného súdu

J. SLOTA: Žijem v štáte, v ktorom sa strieľajú bývalí predsedovia Ústavného súdu

slovakia

left justify in out

img

Vražda významného právnika a bývalého predsedu Ústavného súdu ČSFR Ernesta Valka šokovala lídra Slovenskej národnej strany (SNS) Jána Slotu. "Bol to pre mňa šok, keď som zistil, že žijem v štáte, kde sa strieľajú bývalí predsedovia Ústavného súdu," reagoval pre TASR Slota.

"Neveril som vlastným ušiam, to je už niečo, čo by sa v demokratickom štáte stávať nemalo," komentoval správu o Valkovej smrti. Podobne ako bývalý minister vnútra Vladimír Palko, aj Slota sa obáva, že táto kauza môže Slovensko dostať do zlého svetla. "Teraz by mal ten tzv. Cattani zabrať na plné obrátky. A rovnako aj minister Lipšic a čím skôr chytiť toho, čo je za vraždu zodpovedný," odkázal Slota policajnému prezidentovi Jaroslavovi Spišiakovi.

Popredného právnika Ernesta Valka zastrelili v pondelok v neskorých večerných hodinách. Informoval o tom dnes na svojej webovej stránke denník SME, ktorému to potvrdil policajný prezident Jaroslav Spišiak.

Valka zabili strelnou zbraňou a napriek rýchlej zdravotnej pomoci sa ho nepodarilo zachrániť, uviedol Spišiak. Podľa informácií SME zastrelili Valka v jeho dome v Limbachu.

Valko bol v roku 1992 predsedom Ústavného súdu ČSFR, predtým bol podpredsedom Snemovne ľudu Federálneho zhromaždenia ČSFR. Ako advokát pôsobil od roku 1993. V minulosti zastupoval Slovenský plynárenský priemysel v súdnom spore o tzv. Duckého zmenky. Figuroval aj v súdnej kauze Tipos.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies