J. SLOTA: Euroval je zločin na slovenskom národe, vítame postoj SaS

NETKY.SK • 6 September 2011, 14:01 • 2 min
J. SLOTA: Euroval je zločin na slovenskom národe, vítame postoj SaS

J. SLOTA: Euroval je zločin na slovenskom národe, vítame postoj SaS

slovakia

left justify in out

img

Slovenská národná strana (SNS) pokladá podľa svojho predsedu Jána Slotu prípadné schválenie navýšenia eurovalu za nezodpovedné zachraňovanie krajín, ktoré sú omnoho bohatšie ako Slovensko. "Vítame skutočnosť, že politici zo strany SaS držia slovo a nepodporia tento doslova zločin na slovenskom národe," vyhlásil Slota na dnešnej tlačovej konferencii, ktorá sa konala po zasadnutí rozšíreného Predsedníctva SNS.
      SNS podľa neho dúfa, že rozšírenie eurovalu nepodporí ani Smer-SD. "Požiadavky, ktoré Európska únia a Medzinárodný menový fond a eurozóna dali Grécku, nebudú splnené. Už dnes vieme s určitosťou povedať, že Grécko aj tak padne," vyhlásil Slota, podľa ktorého tak v skutočnosti euroval nemá zachraňovať Grécko, ale nemecké a francúzske banky.
      "Chcel by som zdôrazniť, že avizovaný pokles príjmov do štátneho rozpočtu o 150 miliónov eur sa nám zdá nízky, podľa nás bude výpadok podstatne vyšší," povedal Slota s tým, že tento výpadok ešte nepočíta s prípadnými výdavkami v dôsledku navýšenia eurovalu. Dodal, že výpadok v rozpočte by sa podľa neho mohol riešiť zdanením bánk a veľkých monopolov. "Ale v žiadnom prípade by som nesúhlasil s tým, aby sme vyhodili peniaze von oknom 'tým darmožráčom' na juhu Európy, ktorí žili nad pomery," povedal Slota.
      "Predsedníctvo sa zaoberalo aj činnosťou SMK a Mosta - Híd v súvislosti so zhromaždeniami v Komárne," pokračoval Slota, podľa ktorého tieto dve na Slovensku registrované strany vystupovali na demonštráciách za zmenu zákona o štátnom občianstve, akoby pricestovali z Budapešti. "Ešte smutnejšie je to, že ich prišli podporiť veľkí bojovníci za demokraciu pán Miroslav Kusý a Grigorij Mesežnikov, obidvaja nositelia tých najtvrdších marxistických, ba až boľševických ideológií," povedal Slota, podľa ktorého by mal ísť Mesežnikov "nalievať" náuku o demokracii radšej "na Ukrajinu alebo do Ruska, odkiaľ pochádza". Pripomenul tiež, že maďarský prezident Pál Schmitt v Rumunsku vyzýval miestnych Maďarov, aby prijali maďarské občianstvo. "Je to dôkaz toho, čo SNS už desaťročia hovorí. O čo ide Maďarom. Oni idú za svojim cieľom salámovou metódou. Za tým, aby Trianon zmizol z povrchu zemského, aby prestalo platiť usporiadanie Európy po I. svetovej vojne," povedal Slota. Zároveň upozornil, že vo vláde a na Úrade vlády zastupujú menšiny takmer samí zástupcovia maďarskej menšiny.
      Slota opätovne kritizoval aj policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka. "Ten nepodarok, ktorý si hovorí, že je prezident Policajného zboru, by už mal utiecť z prezídia cez okno," povedal Slota. Spišiak podľa neho nie je schopný plniť ani len ciele, ktoré si sám stanovil. "Tisíce policajtov utekajú, pretože Spišiak a jemu podobní sú na čele policajného prezídia," vyhlásil Slota.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies