J. RICHTER: Pripravujeme novelu zákona o nelegálnej práci

NETKY.SK • 24 Február 2013, 19:22 • 2 min
J. RICHTER: Pripravujeme novelu zákona o nelegálnej práci

J. RICHTER Pripravujeme novelu zákona o nelegálnej práci - Politika V priebehu prvého polroka tohto roku pôjde do parlamentu novela zákona o nelegálnej práci.

slovakia

left justify in out

img

V priebehu prvého polroka tohto roku pôjde do parlamentu novela zákona o nelegálnej práci. V dnešnej diskusnej relácii Slovenskej televízie O päť minút dvanásť to povedal minister práce Ján Richter (Smer-SD).

"Zákon bude ďaleko odvážnejší a bude ďaleko viac postihovať nelegálnu prácu," povedal Richter. Mal by sa zvýšiť aj počet kontrolórov inšpektorátu práce, napríklad na stavbách. Opatrenie má pomôcť zvýšiť výber daní a tým zlepšiť bilanciu štátneho rozpočtu.

"Nelegálna práca, to sú potom kešové peniaze. Treba si položiť otázku, odkiaľ má podnikateľ kešové peniaze. Tam môže vo veľmi vážnej miere pomáhať aj minister financií Peter Kažimír," dodal. 

Poslanec SDKÚ-DS Miroslav Beblavý je v súvislosti s efektívnosťou novely skeptický. "Cesta bojovania so šedou ekonomikou v kombinácii zvýšme dane a zároveň pošlime na ľudí viac kontrol, nevedie k výsledku," vyhlásil. "Hovorím to ako človek, ktorý písal prvý zákon o nelegálnej práci," dodal. Riešením je podľa neho skôr zvýhodňovanie nízko platenej práce na daniach a odvodoch. "Chcete zarábať na nízko platenej práci. To sa v praxi nedá a ani iné krajiny to nerobia," podčiarkol.

Richter reagoval, že práve vláda Roberta Fica urobila viacero opatrení na pomoc nízko príjmovým skupinám obyvateľstva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies